2014-10-13

Scandic Anglais öppnar Nordens första Jamie’s Italian

Produktbild från företaget Scandic Hotels AB - Scandic Anglais öppnar Nordens första Jamie’s Italian

Torsdagen den 16 oktober öppnar Scandic, tillsammans med stjärnkocken Jamie Oliver, Nordens första Jamie’s Italian på Scandic Anglais i Stockholm. Restaurangen med 195
sittplatser och en stor bar kommer att servera prisvärda, enkla, rustika italienska rätter gjorda på lokalproducerade och ekologiska råvaror i kombination med dagsfärsk, egenproducerad pasta. Merparten av huvudrätterna kommer att kosta under 200 kronor.

Tidigare i år offentliggjorde hotellkedjan Scandic och Jamie Oliver sin gemensamma satsning på att ta Jamie’s Italian till den nordiska marknaden. Nu öppnar Nordens första Jamie’s Italian på Scandic Anglais i centrala Stockholm. Lokalproducerade och ekologiska råvaror med utgångspunkt i bra djurhållning har stor betydelse för restaurangen vilken bygger på en medveten syn på kvalitet,
hållbarhetsfrågor och samhällsansvar. Leverantörerna är därför noga utvalda.

- Scandic och Jamie Oliver är en perfekt matchning eftersom vi delar samma grundvärderingar. Skandinavien är redan Jamie’s tredje största marknad och vi vet att han är omåttligt populär här. Därför känns det extra kul att nu kunna erbjuda våra hotellgäster ett otroligt mervärde, och samtidigt locka fler gäster till våra restauranger. Ambitionen är att expandera Jamie’s Italian på Scandichotell i hela Norden, men just nu fokuserar vi på den här första restaurangen, säger Ulrika Garbrant, koncernansvarig för Scandics restauranger.

Den brittiska kocken Jamie Olivers restaurang Jamie’s Italian finns på snart ett 50-tal platser i världen, varav flerparten i England. Idéen bygger på god och enkel italiensk mat lagad från grunden och där prisvärdhet är nyckelordet. Därför ligger endast ett fåtal huvudrätter över 200 kronor på Jamie’s Italian
på Scandic Anglais.

Jamie’s Italian startades i samarbete mellan Jamie Oliver och hans italienska mentor Gennaro Contaldo, vilka öppnade sin första restaurang i England 2008. Det är idag en av de snabbast växande restaurangkedjorna och finns bland annat i Australien, Ryssland, Singapore och Turkiet. Gemensamt för Jamie’s Italian är förmågan att skapa sköna mötesplatser, både inspirerade av den italienska
matkulturen och miljön på plats.

Restaurangen på Scandic Anglais har inspirerats av färger och karaktären på miljön i närområdet från bland annat Kungliga Biblioteket och Gamla Stan. En industriell känsla möter värmen från Toscana i Italian. Hållbarhet och äkthet genomsyrar materialval, belysning och design. En äldre byggnad från Norra Sverige har bland annat återvunnits liksom gamla skeppsarmaturer.

- Det är svårt att förstå att vi om bara ett par dagar öppnar en Jamie’s Italian i Stockholm – vår första nordiska restaurang! Jag vet att jag är partisk men den här restaurangen är helt fantastisk och jag bara vet att ni kommer att älska den. Vårt nya team har tränat otroligt hårt för att se till att alla som kommer på besök kommer att ha en verkligt fantastisk upplevelse. Jag har ju lovat att det kommer att bli episkt,” säger Jamie Oliver.

Samarbetet mellan Scandic och Jamie Oliver startade redan 2008 genom specialkomponerade
rätter och menyer framtagna speciellt för Scandic.

Fakta Jamie’s Italian på Scandic Anglais
Sittplatser: 195 i restaurangen
Fyra köksstationer: antipasti, pasta (även glutenfri), fisk och grill.
Bar: Ja, med totalt 85 sittplatser och plats för upp till 200 personer
Barmeny: Ja, italiensk kaffe- och barmeny med stort utbud av Aperitivo, Amaro och Spritz
samt enklare italienska maträtter
Barnmeny: Ja, Jamie’s Italians prisbelönta barnmeny

Utdrag ur menyn:
Penne Arrabbiata with tomato, garlic & basil sauce with Scotch bonnet chillies & crunchy, herby breadcrumbs  - 79 kr/119 kr

Vongole Tagliolini with the best clams cooked with chilli, garlic, parsley & white wine - 119 kr/159 kr

World’s best olives on ice   45 kr

Cured Meat Plank with Fennel salami, pistachio mortadella, prosciutto & schiacciata picante  - 140 kr

Turkey Milanese stuffed with prosciutto & fontal cheese, with a fried free-range egg & wild truffles - 199 kr

Free-range grilled garlic & rosemary chicken with a tomato, olive, chilli & caper sauce - 190 kr

Chocolate & Espresso profiteroles  - 79 kr

Autumn rippled Pavlova - 75 kr

För mer information, vänligen kontakta gärna:
Ulrika Garbrant, koncernansvarig för Scandics restauranger, Tel :+46 (0)8 517 352 12, E-mail: ulrika.garbrant@scandichotels.com

Martina Tengvall, PR & Communications Director, Scandic, Tel: +46 709 73 50 70, E-mail: martina.tengvall@scandichotels.com

Chloe Green, Restaurant PR Manager, Jamie Oliver, Tel: +44 20 3375 5621 E-mail: chloe.green@jamieoliver.com


  

Information om företaget: Scandic Hotels AB

Nyheten presenteras i samarbete med MyNewsdesk