2010-07-02

CIBER levererar världens första e-handelsplattform baserad på EPiServer Commerce

Ny e-butik väntas öka Jägareförbundets onlineförsäljning med 50 procent

CIBER, ett av världens trettio största it-konsultbolag, ligger bakom utvecklingen av Jägareförbundet nylanserade e-butik, som har det ambitiösa målet att öka försäljningen över nätet med femtio procent.

Jägareförbundet är en av Sveriges största medlemsorganisationer med 195 000 medlemmar. Idag handlar såväl medlemmar som icke-medlemmar både via katalog och online, men förbundet siktar på att öka andelen köp via nätet för att öka sin effektivitet och lönsamhet.

Den nya butiken som är baserad på e-handelslösningen EPiServer Commerce, är den första i världen som är byggd på denna produkt. Med EPiServer Commerce har Jägareförbundet möjlighet att erbjuda sina medlemmar och jaktintresserade smidig tillgång till produkter och utbildningsmaterial.

”Vi designade, byggde och lanserade butiken på två månader”, säger Ann-Catrine Appelquist, VD på CIBER. "Det har varit ett snabbt och intensivt projekt med tydligt fokus på att öka försäljningen via den digitala kanalen."

”E-butiken är en central del i vår strategi att bli effektivare, öka omsättningen och stärka medlemskänslan”, säger Göran Nohlgard, förslagschef på Jägareförbundet. Vi har nu fått en modern handelsplattform som kommer att förbättra servicen till medlemmarna och stärka vår lönsamhet.”

I butiken, som har över 500 produkter, kan Jägarförbundet i detalj se hur besökarna uppträder och därigenom optimera order- och betalningsflöden. Dessutom kan man skapa individanpassade riktade kampanjer för att driva trafik till butiken, istället för som tidigare då man förlitade sig på blinda massutskick.

”Ett naturligt steg vidare nu är att se vilka möjligheter som finns genom att rikta kampanjer och tips utifrån vem medlemmen är samt att undersöka hur man kan nyttja kraften som finns med sociala medier”, säger Magnus Kerner, affärsområdeschef hos CIBER.

CIBER är en EPiServer premium solution partner.

Besök jägareförbundets webbutik här: butik.jagareforbundet.se

För mer information, kontakta:
Magnus Kerner, affärsområdeschef i CIBER
073-341 53 12
magnus.kerner@ciber.com

Information om företaget: Ciber Sweden AB