2009-10-06

Ultimat prestanda och kvalitet – Konica Minolta lanserar bizhub PRO 2500P-serien

Produktbild från företaget Konica Minolta Business Solutions Sweden AB - bizhub PRO 2500P-serien

Konica Minolta lanserar nu tre suveräna svartvita utskriftssystem, med en överlägsen utskriftskvalitet, som klarar av en månatlig produktion på upp till åtta miljoner sidor. Det som är så tilltalande med bizhub PRO 1600P, 2000P PRO och PRO 2500P är deras höga produktivitet och enastående utskriftskvalitet. De klarar galant att skriva ut på ett brett urval av media utan att förlora vare sig i hastighet eller kvalitet. I linje med företagets motto "Scale up", uppfyller bizhub PRO 2500P-serien de högsta kraven på modern kommersiell produktionstryckning.

"Vår nya bizhub PRO 2500P-serie klarar med hög driftsäkerhet av produktionshastigheter på upp till 250 sidor per minut”, säger Leo Nyström, produktchef på Konica Minolta i Sverige. "Vårt flaggskepp, bizhub PRO 2500P klarar av en månatlig utskriftsvolym på upp till åtta miljoner sidor. bizhub PRO 2500P-serien är alltså ett perfekt val för kommersiella tryckare, leverantörer av digitala utskrifter och centrala reprografiska avdelningar men även för alla andra miljöer som har höga produktionsvolymer."

Tunga produktionscykler klaras enkelt av tack vare att systemen är utrustade med 1-pass duplexteknik. Denna unika produktionsteknik bygger på två motorer som samtidigt trycker på fram­ och baksidan av arket, vilket ger en registreringstoleransen på 0,5 mm eller mindre. Den fina upplösningen på 1200 x 600 dpi i kombination med 180 lpi producerar systemen i iögonfallande hög kvalitet som kan likställas med offset tryck.

Förutom stabil konstruktion, driftsäkerhet kan bizhub PRO 2500P serien stoltsera med en enorm mediaflexibilitet. Upp till 12 pappersmagasin kan laddas med alla storlekar och mediatyper samt producera utan att förlora i hastighet. Oavbruten produktion dygnet runt kräver noggrann planering av efterföljande jobb. På bizhub PRO 2500P­serien sköter den intelligenta jobbplaneraren denna uppgift. Den registrerar på förhand vilka resurser som krävs för att utföra de jobb som ligger i kö och meddelar i god tid operatören när det är dags att fylla på papper. Med jobbplaneraren arbetar huvudoperatören hand i hand med systemet, vilket minimerar avbrotten och maximerar produktionen.

bizhub PRO 1600P, bizhub PRO 2000P och bizhub PRO 2500P kombinerar topphastighet och förstklassig utskriftskvalitet, imponerar med miljöanpassade prestanda och levererar resultat som tillfredsställer de mest krävande tryckerier.

"Vår nya bizhub PRO 1600P, 2000P PRO och PRO 2500P står för optimal effektivitet, säger Leo Nyström. "Tack vare systemens strålande utskriftskvalitet och extrema media flexibilitet kan unika trycksaker säljas till högre marginaler. ”Detta är anledningen till att systemens överlägsna produktivitet och kapacitet resulterar i största möjliga omsättning och lönsamhet för våra kunder, så att de kan trappa upp sin verksamhet." Och han tillägger: "Dessutom investerar de i modern, miljövänlig och ekonomisk teknik med en mycket låg ljudnivå och utsläpp av ozon. Även de tryckerier som kör dygnet runt finner att arbetsmiljön med bizhub PRO 2500P-serien är inte bara är ren, utan också trevligare för dem som arbetar där."

Information om företaget: Konica Minolta Business Solutions Sweden AB