2009-04-15

Nya bizhub C552 och C652 är säkra val

Produktbild från företaget Konica Minolta Business Solutions Sweden AB - bizhub C552 och C652

Uppföljarna till populära bizhub C550 och C650 må ha samma design som föregångarna, men innanför skalet döljer sig en mängd nyheter. Förbättringar har gjorts på de flesta områden, där Konica Minolta särskilt vill lyfta fram säkerhet och miljövänlighet.

Nya C652 har utrustats med hårddiskkryptering som standard. Det finns också möjlighet till verifiering och inloggning med ID-kort. För kontor med James Bond-komplex går det att logga in med en så kallad fingervensskanner, där en skanner läser av blodkärlen i användarens finger för att godkänna behörigheten. Nya bizbub C552 och C652 möter dessutom Europas viktigaste säkerhetsstandard, ISO 15408, även känd som Common Criteria.

- Idag är information och kunskap två av företagens största tillgångar, därför är de extra viktiga att skydda, säger Niklas Nilsson, produktchef på Konica Minolta. Vi har den högsta säkerhetsstandarden för multifunktionella maskiner på marknaden och med de nya modellerna har vi tagit säkerhetstänkandet till en ny nivå.

Kopiatorerna är dessutom utvecklade för att möta dagens hårda miljökrav. Uppvärmning sker med samma teknologi som i moderna spisar, så kallad induktionsvärme som tillsammans med Konica Minoltas unika toner, Simitri HD, gör kopiatorn oerhört energisnål och därmed också miljövänlig. C652 hamnar cirka 70 % under Energy Stars gräns, vilket gör den till den mest energisnåla kopiatorn i sin klass på marknaden idag. En positiv följd av detta är att kopiatorn också blir billig i drift.

bizhub C652 skriver ut i en hastighet av 65 monokroma och 50 färgutskrifter per minut och bizhub C552 i en hastighet av 55 respektive 45 sidor per minut.

Pris och tillgänglighet

Konica Minolta bizhub C552 och C652 finns till försäljning via auktoriserade återförsäljare och täcks av garanti via serviceavtal

Information om företaget: Konica Minolta Business Solutions Sweden AB