2016-03-18

På Riksbyggen har vi Earth Hour 24/7

Produktbild från företaget Riksbyggen ekonomisk förening - På Riksbyggen har vi Earth Hour 24/7

Earth Hour, som infaller på lördag, startades för att rikta ljuset mot klimat- och hållbarhetsfrågorna. På Riksbyggen säger vi att Planeten ska med. Alltid, det vill säga 24/7. Det är i vardagen som vi tillsammans kan göra skillnad oavsett om det gäller att påverka makthavare, bygga klimatsmartare hus eller att få sin egen bostadsrättsförening att minska energianvändningen.

Det är inte slump att Riksbyggens hållbarhetschef Charlotta Szczepanowski alltid har en planet under armen på föreläsningar och seminarium.

– Planeten är symbolen för det arbete som vi gör inom Riksbyggen för att skapa attraktiva och hållbara boenden, säger Charlotta Szczepanowski.

Earth Hour är världens största miljömanifestation med ett stort genomslag över hela planeten. Men det är i det dagliga arbetet som även små förändringar kan göra stor skillnad.

– Alla kan vara med och bidra för att minska klimatpåverkan. Riksbyggens uppgift är bland annat att hjälpa och stötta bostadsrättföreningarna i sitt hållbarhetsarbete. I den kartläggning som vi årligen gör av föreningarnas hållbarhetsarbete kan vi tydligt se vilket stort engagemang som finns för de här frågorna, säger Charlotta Szczepanowski.

Driftövervakning toppar listan av åtgärder från Riksbyggens enkla miljöidéer som bostadsrättsföreningar anslutna till Riksbyggen genomförde under 2015. Läs mer om hela kartläggningen här

Riksbyggen har utsett Årets Hållbarhetsförening sedan år 2009. Bostadsrättsföreningen Luleåhus nr 16 utsågs till Riksbyggens Hållbarhetsförening 2015. Luleåhus nr 16 fick bland annat utmärkelsen för sitt arbete med systematisk energioptimering och sina insatser för att stödja ett hållbart beteende i vardagen bland de boende. Läs mer här.

Fakta om Earth Hour

  • Infaller på lördag den 19 mars, kl 20.30-21.30 lokal tid.
  • Earth Hour är världens största miljömanifestation där man ska släcka alla lampor och om man vill, andra elektriska apparater som ej är nödvändiga.
  • Projektet grundades i Sydney, Australien år 2007.
  • Redan 2007 var det runt 2,2 miljoner människor som var med och tog del i projektet.
  • Nu är över 172 länder och runt om i hela världen är med och deltar.
  • Operahuset i Sydney, Eiffeltornet i Paris, Golden Gate Bridge i San Francisco, Kungliga Slottet i Stockholm och Times Square i New York är bara få av de kända byggnader som släcktes förra året.

  • För mer information:
    Charlotta Szczepanowski, hållbarhetschef Riksbyggen, tel 08-698 41 42.

    Information om företaget: Riksbyggen ekonomisk förening

    Nyheten presenteras i samarbete med MyNewsdesk