2016-04-12
Matnyttiga idéer serveras i Göteborg
9 juni hålls Food Venture and Partnering Day i Göteborg. Här kan nystartade företag diskutera affärer och träffa investerare.
–Det blir en unik mötesplats för företag och nya idéer i livsmedelsbranschen, säger Elén Faxö, företagsutvecklare på arrangerande SP.
Food Venture and Partnering Day är ett heldagsevent i Göteborg med fokus på industrisamarbeten och riskkapital i livsmedelssektorn. Industriföretag, investerare och start-ups bjuds in för att nätverka och skapa affärs- och samverkansmöjligheter.
–Med dagen vill vi helt enkelt skapa förutsättningar för nya idéer att nå marknaden och att få fram mer innovation hos etablerade företag, säger Elén Faxö.
Eventet fokuserar på livsmedel ur ett brett perspektiv. Det innefattar produkter, tjänster och teknologier. Exempel på områden är allt från processteknologier till aktiva substanser och resurseffektiva proteinkällor.
Start-ups ska ha en skalbar affärsmodell. Urval för deltagande sker baserat på bland annat tillväxtpotential och unikitet.
–Start-ups får möjlighet att berätta om sina idéer för åhörare och en speciellt sammansatt panel som består av industrifolk, investerare och experter.
Deltagande är kostnadsfritt. Eventet hålls i SP Food and Biosciences lokaler på Frans Perssons väg 6 i Göteborg.
För mer information, kontakta Elen Faxö, företagsutvecklare på SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, elen.faxo@sp.se, tel 010-516 67 27
Läs mer här:
Inbjudan och ansökningslänk för startups: www.livsmedelsacceleratorn.se/Invitation%20for%20start-ups.pdf
Inbjudan och anmälningslänk för investerare/industri: www.livsmedelsacceleratorn.se/Invitation%20for%20Investors%20&%20Industry.pdf
Information om företaget: RISE Research Institutes of Sweden AB
Nyheten presenteras i samarbete med MyNewsdesk