2013-11-07
Scandic Uppsala Nord utmanar vägkrogarna
På Scandic Uppsala Nord öppnade igår ett nytt koncept inom mat och dryck, Köksbaren.
Köksbaren är hotellkedjan Scandics nya satsning i syfte att utmana landets alla vägkrogar. Först ut är Scandic Uppsala Nord. Ambitionen är att servera vällagad och god mat, på ett nytt och annorlunda sätt i en retroinspirerad 60-tals miljö.
Sverige har de senaste åren upplevt en restaurangexplosion. Nya restauranger har slagit upp dörrarna och de större städernas kärnor har ofta ett rikt utbud av olika matställen. Men längs våra vägar så dominerar några få aktörer som erbjuder snabbmat.
– Alla som bilat längs våra vägar vet att utbudet av mat på väg lämnar en hel del att önska. Vi vill därför bidra till att höja standarden för de som är på resande fot. Med vårt läge vid Uppsalas norra trafikleder, nära E4:an så kan vi erbjuda ett mer varierat och vällagat alternativ till det som finns idag, säger Ulf Jakobsson, hotelldirektör på Scandic Uppsala Nord.
Köksbaren har utvecklats för att erbjuda hotell- och matgäster en inspirerande miljö med ett brett utbud av typiska hotellrätter, såsom klassisk pepparstek och torskrygg med räkor serverade på ett modernt sätt. Interiören och inredningen är modern och avslappnad med retrokänsla som för tankarna tillbaka till 60-talet.
Ambitionen är också att skapa en avslappnad och opretentiös atmosfär som lockar lokalbefolkningen till hotellet. Köksbaren erbjuder prisvärda och vällagade rätter från lunch, hela eftermiddagen och kvällen igenom.
– Vi vill bli en social mötesplats för alla som bor i och omkring Uppsala. Med ett förbättrat materbjudande i en avslappnad miljö blir vi ett bra komplement till de mer centralt belägna erbjudandena, avslutar Ulf Jakobsson.
För mer information, kontakta:
Ulf Jakobsson, hotelldirektör Scandic Uppsala Nord, 070-973 59 55
Anna-Klara Lindholm, PR-ansvarig Scandic, 070-973 52 31
Information om företaget: Scandic Hotels AB
Nyheten presenteras i samarbete med MyNewsdesk