2013-09-11

Jamie Oliver kryddar möten på Scandic

Produktbild från företaget Scandic Hotels AB - Jamie Oliver kryddar möten på Scandic

Nordens ledande hotellkedja Scandic fortsätter sitt samarbete med den världskände stjärnkocken Jamie Oliver. Tidigare i år presenterades den sommar- och barnmeny som Jamie Oliver har utvecklat tillsammans med Scandics kökschefer. Nu är det dags för Scandics mötes- och konferensmeny. I höst presenteras åtta spännande Jamie inspirerande soppor, speciellt framtagna för Scandics mötesgäster.

Scandic satsar på maten under möten och konferenser för att hjälpa deltagarna behålla skärpan och låta sig inspireras. I och med samarbetet med Jamie Oliver säkerställer Scandic att deltagarna får god, näringsrik och energigivande mat. Till sopporna serveras åtta olika toppings vilket ger mötesgästerna möjlighet att ”designa” sin egen favorit. Sopporna är anpassade efter säsong.

Jamie Oliver och Scandic har ett nära samarbete sedan 2009 och han är en del av Scandics stora satsning på mat och dryck. Samarbetet har bidragit till att Scandics gäster fått smaka specialkomponerade rätter av hög kvalitet som tar tillvara på säsongens ingredienser. Jamie har tidigare, tillsammans med Scandics kökschefer, tagit fram succéer som Scandics spännande barnmeny, inspirerande säsongsmenyer och en energigivande mötesfika samt lunchrätter för mötes- och konferensgäster.

– Jamie Oliver är en av de mest uppskattade stjärnkockarna i världen. Samarbetet med Jamie bidrar till att fler har fått upp ögonen för vårt materbjudande, säger Ulrika Garbrant som är övergripande ansvarig för mat och dryck inom Scandic koncernen.

Sopporna som komponerats av Jamie Oliver och Scandics kökschefer är:

Ingefärsdoftande gul ärtsoppa
Med gula delade ärtor, kokos, ingefära, chili, senapsfrön och ris

Blomkåls- och ostsoppa
Med senap, skandinavisk ost och mandel

Gazpacho (kall grönsakssoppa)
Med färska tomater, torkat bröd, röd och grön paprika och örter, serveras kall

Currydoftande pumpasoppa
Gjord av pumpa eller squash, nordindiska kryddor – kardemumma och ingefära – yoghurt och färska tomater

Svart bön- och chilisoppa på mexikanskt vis
Het och mörk bönsoppa med tomat, grön chili, röktorkad chili och kummin

Pastasoppa med italienska borlottibönor
Med purjolök, tomater, mosad pasta och bönor

Rödbets-, äppel- och rotsellerisoppa
Gjord av söta lila rödbetor, säsongens äpplen och rotselleri

Toskansk tomat- och basilikasoppa
Gjord av toskanska tomater och basilika, redd med bröd

För mer information, kontakta gärna:
Ulrika Garbrant, Vice President Mat & Dryck, Scandic, 08-517 352 12
Anna-Klara Lindholm, PR-ansvarig Scandic, 0709-73 52 31

Information om företaget: Scandic Hotels AB

Nyheten presenteras i samarbete med MyNewsdesk