2012-12-11
Findus effektiviserar inom produktionen i Bjuv
På måndagen beslutade Findus ledning att godkänna ett projekt som innebär att produktionen av lagad fryst mat renodlas inom fabriken i Bjuv. En mindre del flyttas till kontraktstillverkning. Som en följd av projektet varslar Findus 5 tjänstemän och 35 kollektivanställda. Findus utgångspunkt är att lösa övertaligheten på naturlig väg och frivillig basis. Förändringen är ett steg i ledet att utveckla norra Europas ledande center för förädling av närodlade grönsaker och lagad fryst mat.
Som ett led i processen kommer fackliga förhandlingar att inledas under december. En del av övertaligheten uppstår under våren 2013 och resten av övertaligheten uppstår efter sommaren, då projektet beräknas vara avslutat.
- Detta är en långsiktig satsning som är nödvändig för att stärka vår konkurrenskraft på den djupfrysta livsmedelsmarknaden. Att koncentrera produktionen av lagad fryst mat inom Bjuvanläggningen är ett viktigt steg i att effektivisera produktionen. Detta kommer att stödja utvecklingen av Bjuv till ett ledande center för förädling av närodlade grönsaker och lagad fryst mat, säger Henrik Nyberg, Produktionsdirektör på Findus.
- Det är tråkigt att det i samband med detta blir färre arbetstillfällen i Bjuv, men vi kommer att ta vårt ansvar som arbetsgivare och sträva efter att hantera övertaligheten genom naturliga avgångar och frivillighet, säger Henrik. Vi har funnits i Bjuv i 70 år och ser fortsatt Skåne som rätt bas för att utveckla framtidens djupfrysta livsmedel.
För mer information eller frågor kontakta:
Anna Broekman, Kommunikationschef Findus, på email anna.broekman@se.findus.com eller telefon 042-86 000
Henrik Nyberg, Produktionsdirektör Findus, på email henrik.nyberg@se.findus.com eller telefon 042- 86 000
Information om företaget: Findus Sverige AB
Nyheten presenteras i samarbete med MyNewsdesk