2011-11-07

Svenska smaker ska få både internationella gäster och lokalbefolkning att flockas kring Scandic Victoria Tower

Mat och dryck är en viktig ingrediens för att skapa den rätta känslan på Nordens högsta hotell, Scandic Victoria Tower. I matsalen serveras mat med svenska förtecken, både till affärsgäster och till boende i området. Genom att anamma svensk mattradition, paketerat i nya format ska smakerna harmonisera med den spektakulära inredningen och bidra till totalupplevelsen.

Scandic Victoria Tower vill kunna tillgodose olika gästers önskemål, från de nationella- och internationella hotellgästerna som vill uppleva vällagad svensk mat i lugn och ro, till den mindre konferensgruppen som vill ha mingel i Skykonferensen på våning 33, samt boende eller arbetande i närområdet som önskar slinka in för en ”after work” eller fredagsmiddag.

Cirka 25 personer jobbar i kök, bar och servis på Scandic Victoria Tower. Ansvarig för hotellets mat och dryck är Marcos Campos, mångårig medarbetare på Scandic. 

- Matutbudet i området har hittills varit relativt begränsat och utan anknytning till svensk mattradition. Vi såg att det fanns ett tomrum att fylla. Kista representeras många gånger av multinationella företag där vi tror att svenska smaker kan uppskattas då många besökare inte ser mer av Sverige än detta och Arlanda flygplats, säger Marcos Campos, Food & Beverage Manager på Scandic Victoria Tower. 

Förutom affärslunch, buffélunch och à la carte i matsalen serverar man nyheten Swapas i Skybaren Cloud. Menyerna följer årstiderna och byts fyra gånger per år. Rätterna presenteras på Ipads, vilket också ger gästerna en möjlighet att se hur maträtten ser ut.

- Att kunna se hur rätterna ser ut är mycket uppskattat av våra gäster. Jag tycker mig märka att fler väljer att även äta till exempel dessert då man enkelt kan se hur god den ser ut! avslutar Marcos Campos.

Information om företaget: Scandic Hotels AB

Nyheten presenteras i samarbete med MyNewsdesk