2011-12-20

OLW gör en utökad återkallning av Dill & Gräslök chips som kan innehålla spår av mjölkprotein

OLW Dill & Gräslök chips med bäst-före-datum mellan 2012-03-27 och 2012-05-23 kan innehålla spår av mjölkprotein. OLW återkallar därför Dill & Gräslök chips mellan dessa bäst-före-datum. Detta gäller påsar innehållande 40 g, 200 g, 300 g och 450 g. För icke allergiska personer utgör produkten ingen risk.

OLW återkallade den 9 december ett parti Dill & Gräslök chips eftersom den kunde innehålla spår av mjölkprotein. OLW har vid efterkontroller av kryddblandningen till Dill & Gräslök konstaterat spår av mjölkprotein i ytterligare partier. I samråd med Livsmedelsverket och kryddleverantören har OLW därför beslutat att återkalla Dill & Gräslök chips mellan 2012-03-27 och 2012-05-23.

- Våra konsumenters säkerhet är vår högsta prioritet och vi ser mycket allvarligt på det inträffade. Vi vill därför uppmana alla som är mjölkproteinallergiker att vara extra försiktiga och inte äta Dill & Gräslök chips med bäst före datum mellan 2012-03-27 och 2012-05-23, säger Marcus Thollin, marknadsdirektör, OLW.

Konsumenter som har köpt produkten kan vända sig till OLW Konsumentkontakt på tel: 077-111 10 00, eller e-post: konsumentkontakt@olw.se

Följande produkt är berörd:
 
Dill & Gräslök Chips från OLW, 40 g, 200 g, 300 g och 450 g.
Bäst-före-datum mellan 2012-03-27 och 2012-05-23

För ytterligare information kontakta:

Konsumentkontakt tel 077-111 10 00, konsumentkontakt@olw.se
Marcus Thollin, Marknadsdirektör, OLW, tel 070-419 77 68

Information om företaget: Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB

Nyheten presenteras i samarbete med MyNewsdesk