2011-12-09

OLW återkallar Dill & Gräslök chips med bäst-före-datum 2012-03-27 och 2012-03-28

OLW har i efterkontroller konstaterat att Dill & Gräslök chips med bäst-före-datum 2012-03-27 och 2012-03-28 kan innehålla spår av mjölkprotein. OLW vill därför varna mjölkproteinallergiker att äta Dill & Gräslök chips med dessa bäst-före-datum. I samråd med Livsmedelsverket har OLW beslutat att återkalla alla Dill & Gräslök chips med ovan bäst-före-datum. Detta gäller påsar innehållande 40 g, 200 g och 300 g. För icke allergiska personer utgör produkten ingen risk.

- Våra konsumenters säkerhet är vår högsta prioritet och vi ser mycket allvarligt på det inträffade. Vi vill därför uppmana alla som är mjölkproteinallergiker att vara extra försiktiga och inte äta Dill & Gräslök chips med bäst före datum 2012-03-27 och 2012-03-28, säger Marcus Thollin, Marknadschef, OLW.

Konsumenter som har köpt produkten kan vända sig direkt till OLW Konsumentkontakt på tel: 077-111 10 00, eller e-post: konsumentkontakt@olw.se

Följande produkt är berörd:
 
Dill & Gräslök Chips från OLW, 40 gram, 200 gram, 300 gram
Bäst-före-datum 2012-03-27 och 2012-03-28

För ytterligare information kontakta:

Konsumentkontakt tel 077-111 10 00, konsumentkontakt@olw.se
Marcus Thollin, Marknadschef, OLW, tel 070-419 77 68

Information om företaget: Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB

Nyheten presenteras i samarbete med MyNewsdesk