2008-04-28
Scan och Swedish BBQ team lär svenskarna att grilla
I Scans grillmagasin ger Scan och Swedish BBQ team sina bästa tips för att lyckas vid grillen. Grillmagasinet guidar den grillintresserade genom köttslag, grillmetod och kryddning. Trenden i år är att använda rubbing och glaze som smaksättare. I grillmagasinet finns även recept på goda tillbehör och hur du blandar din egen rubbing och glaze.
Scans konsumentkampanj inför grillsäsongen är: köp två valfria Scanprodukter och få Grillmagasinet. Kunden får magasinet redan i butik och kan börja förbereda kvällens grillning. I grillmagasinet ger Scan och Swedish BBQ team sina bästa råd för att grillningen ska bli lyckad. Magasinet innehåller något för alla, från novisen till den mer erfarna grillaren.
– Grillmagasinet är framtaget för att hjälpa konsumenterna att nå en högre nivå med sin grillning. Meningen är att de med våra tips ska bli kvarterets grillmästare, säger Martin Pardell, affärschef kött, Scan AB.
Swedish BBQ teams tre gyllene regler vid grillning är: kontrollera värmen, välj rätt råvara, experimentera med smaker, kryddning och koka din egen glaze. De använder sig själva oftast av BBQ metoden, där köttet grillas vid lägre temperatur för att blir saftigare. Viktigt är att också välja en råvara med mycket marmorering, fettet är en mycket god smakbärare som också gör att köttet blir saftigare. I år är det trendigt att sätta smak och färg på köttet med rubbing och glaze; en torr kryddblandning och en tjock blank sås som penslas på under grillningen.
– Låt grillningen ta tid, det ger ett godare resultat samtidigt som man hinner umgås med familj och vänner under tiden. Våga även experimentera med egna kryddblandningar och glazer, det är precis vad vi gjort för att få fram ingefärsglazen, som är inspirerad av hur våra mammor kryddade revbenspjäll, säger Ulrik Lindelöv, lagkapten, Swedish BBQ team.
Information om företaget: Scan AB