2007-11-13

Nya kunder till kvalitetssäkrat Finshyttan

Flera nya kunder på gång, kanske till och med storkunder! Det har varit en bra höst för Finshyttan Hydro Power.

"Berg Propulsion lägger allt fler order hos oss. Och nyligen var vi med på match-making med Rolls Royce. Vi tror att det kan leda till att vi kommer in som leverantör där", säger Håkan Örtqvist, vd. Det var tidigt i höstas som Finshyttan började marknadsföra sig gentemot Berg Propulsion. Någon som snabbt har gett resultat.

“Nu matar de oss med axlar för både borrning och svarvning. Det finns också framtidsplaner på ett ökat samarbete både inom nyproduktion och inom eftermarknad”, berättar Håkan Örtqvist. “Det skulle vara väldigt roligt och innebära att vi kan räkna ytterligare en storkund till de tidigare, som Scana Björneborg och Vattenfall”.

Och kanske träffade Finshyttan en annan blivande kund i förra veckan när man var med på match-making med Rolls Royce.

“Vi var inbjudna av samtliga av Rolls Royce norska företag. Ett av dem var inte intressant för oss, men kanske kan vi komma in som leverantör hos de övriga”.

I framtiden blir det allt vanligare att företag vill att underleverantören gör ett helhetsåtagande, till exempel bearbetar ett grovämne till färdig axel.

“Det är något vi ser mycket positivt på. Och som kan innebära investeringar i ytterligare maskiner”, säger Håkan Örtqvist och berättar att Finshyttan nu renoverat upp en karusellsvarv, som svingar 1,2 meter.

“Det är en gammal maskin som bara stått, men nu kommer den att bli en nyckelmaskin i Letsi-projektet”.

Finshyttan kvalitetssäkrat
Finshyttan har nu fått sin kvalitetscertifiering enligt ISO 9001.

“Det är en styrka och ett säljargument, nu kan vi visa att vi har det som krävs, säger Håkan Örtqvist”, VD för Finshyttan Hydro Power.

Information om företaget: Finshyttan Hydropower AB