2007-10-26

Ny koncernorganisation för Walki Group

För att göra ansvarsfördelningen tydligare och snabba på beslutsfattandet kommer Walki Group att omorganisera koncernen genom att ersätta de nuvarande fyra strategiska affärsområdena och två verksamhetsenheterna med tre olika resultatenheter eller affärsområden. Dessa tre är Paper Packaging, Consumer Board och Technical Products. Vart och ett av affärsområdena ansvarar för sin egen försäljning och marknadsföring, produktion och produktutveckling. Cheferna för affärsområdena får fullt resultatansvar och uppdraget att på ett avgörande sätt förbättra lönsamheten och utveckla den befintliga verksamheten.

Affärsområdet Paper Packaging kommer att bestå av produktgrupperna rull- och risomslag och driver anläggningarna i Jakobstad, Jülich, Changshu och Converflex. Fabrikerna i Steinfurt och Garstang kommer att ingå i affärsområdet Consumer Board, som omfattar produktgrupperna barriärkartong och Barrier lining. Affärsområdet Technical Products kommer att driva fabriken i Valkeakoski, inklusive produktgrupperna industriomslag, ytskikt för byggnads- och isoleringsmaterial, flexibla förpackningar och tekniska papper.

Den nya organisationsstrukturen gäller från den 1 november 2007.

Utnämningar i ledningen


Paper Packaging
Gunilla Laakso, för närvarande direktör för SBA Barrier Lining and Technical Papers, utnämns till Vice President & General Manager för affärsområdet Paper Packaging. Hon kommer även framöver att vara stationerad i Jakobstad.

Arno Wolff, för närvarande direktör för SBA Paper Packaging utnämns till Vice President, Sales & Marketing för affärsområdet. Han rapporterar till Gunilla Laakso. Arno kommer även fortsättningsvis att vara stationerad i Jülich.

Consumer Board
Wolfgang Thissen, för närvarande direktör för verksamheten i Centraleuropa, utnämns till Vice President & General Manager för affärsområdet Consumer Board med placering i Steinfurt.

David Ingham, för närvarande direktör för SBA Barrier Board, utnämns till Vice President, Sales & Marketing för affärsområdet. David rapporterar till Wolfgang Thissen och är stationerad i Garstang.

Technical Products
Teijo Nurminen, för närvarande direktör för SBA Speciality Products, utnämns till Vice President & General Manager för affärsområdet Technical Products. Han kommer även framöver att vara stationerad i Valkeakoski.

Koncernfunktioner
Mats Holti, för närvarande direktör för produktionsenheterna i Finland, utnämns till Vice President, Technology. I sin nya roll får Mats ansvaret för koncernens tekniska utveckling och FoU-verksamheten (innovation), samordning av investeringar, produktionsoptimering samt arbetssäkerhet. Han kommer även framöver att vara stationerad i Jakobstad.

Ari Rinkinen, Vice President & Vice VD kommer även fortsättningsvis att ha ansvar för marknadsföring, säljnätverk och affärsutveckling.

Timo Finnström, Vice President & CFO kommer att fortsätta i sin roll som ansvarig för ekonomi, administration, personalfrågor och IT.

För att kunna utnyttja koncernens inköpspotential till fullo kommer en ny centralfunktion för inköp att bildas. Chefen för denna strategiskt viktiga funktion kommer att utses senare.

Cheferna för affärsområdena och koncernfunktionerna kommer att rapportera tillverställande direktören.

Information om företaget: Walki Oy