2007-10-17

Ny CO2-detektor för mätning/reglering i aggressiva miljöer

Produktbild från företaget Resultatförbättring i Göteborg AB - CO2-detektor

AGRI är en ny CO2-detektor, som är specialutvecklad för mätning och reglering i aggressiva miljöer – ex.vis simhallar, växthus eller stall med levande djur, där koncentrationen av gödsel, klor och ammoniak är hög.

Den robusta kapslingen är utvecklad med ett extra skydd för installation i aggressiva miljöer.

Bland annat med ett specialdesignat filter i givaren, som skyddar själva mätcellen.

Luften diffusserar igenom filtret och går vidare in i detektorn och här diffusserar luften vidare igenom ett annat filter, innan den når själva mätcellen för CO2, vilket innebär att livslängden av detektorn förlängs.

Koldioxidmätningen är baserad på en mätmetod av infraröttljus s.k. NDIR-metoden (Non-dispersive infrared technology), där CO2 absorberar infrarött ljus.

Varje gas har ett unikt infrarött spektrum – speciella våglängder där gasen absorberar mest.

Med denna infraröda princip sändes ett infrarött ljus igenom ett filter, som sörjer för att bara ljuset för den optimala våglängden i förhållande till CO2 passerar.

Ljuset förtsätter genom mätcellen.

Detektorn kan "se" hur mycket ljus det absorberas i mätcellen i förhållande till referenscellen och omsätta detta till ett mätvärde.

AGRI har användarvänliga egenskaper som den patenterade autokalibreringen, vilken kompenserar för infraröd åldring och garanterar hög driftsäkerhet, långtidsstabilitet samt utesluter nödvändigheten av nya omkalibreringar på plats.

Detektorn levereras dessutom med en praktisk "snap-in"-monteringsfläns och anslutning för strömförsörjning och utgångssignal, vilket gör detektorn otroligt enkel att installera.

AGRI levereras inom mätområdena: 0–2000, 0–5000, 0–7000 ppm med en utgångssignal på 0–10Vdc eller 4–20mA.

Information om företaget: Resultatförbättring i Göteborg AB