2007-10-18

Färdig Betong väljer Agda PS

Under hösten -06 började betongtillverkaren Färdig Betong med moderbolaget Thomas Concrete Group AB att på allvar titta på nya lösningar för sin löne- och personaladministration. Våren 2007 valdes Agda PS som det system som ersätter den nuvarande stordatorbaserade servicebyrålösningen.
– Med Agda PS får vi en modern, flexibel och helintegrerad plattform för att långsiktigt kunna förenkla, automatisera och utveckla våra personaladministrativa rutiner. Agda PS innebär också totalt sett en avsevärd kostnadsbesparing i jämförelse med stordatormiljön, säger Hans-Olof Mörtsell, personalchef på AB Färdig Betong.

Förutom lönesystemet Agda Lön väljer Färdig Betong även portallösningen Agda Entré. Här kan medarbetarna på ett enkelt sätt registrera resor, utlägg och andra lönerelaterade data direkt in i lönesystemet via Internet/intranät. Lönespecifikationer, adressuppgifter och information om sparade semesterdagar, saldon etc., finns också lätt tillgängligt i Agda Entré. Agda Entré blir också stödet för Färdig Betongs HR-administration med starkt fokus på personalförsörjning, personalutveckling och kompetens.

Färdig Betong är Sveriges ledande leverantör av betong och plattbärlag. Färdig Betong levererar produkter och tjänster till det platsgjutna byggandet. Broar, tunnlar, vägar hus, lägenheter och andra samhällsgrundande synbara objekt är resultatet av Färdig Betongs verksamhet. Sedan bolaget grundades 1954 har det vuxit till en internationell koncern med verksamhet i Europa och USA. Svenska Färdig Betong finns på ett 40-tal orter, omsätter idag ca 1 miljard och har drygt 350 anställda. Färdig Betong är ett kompetensföretag som säkrar såväl sin egen personals som kunders och samarbetspartners kunskap och kompetens om materialet betong och dess användningsområden. Kompetensutvecklingen sker inom ”Färdig Betong-skolan” – en verksamhet som med fördel administreras i bolagets nya Agda-system.

Information om företaget: Visma Enterprise AB