2008-01-09

Wärtsilä fick betydande avtal om fartygsunderhåll från Norge

Wärtsilä har i december ingått ett betydande underhållsavtal med det norska rederiet Nye Kystlink AS om att rusta upp och reparera fartyget "Pride of Telemark". Avtalet, som uppgår till 9,5 miljoner euro, är ett bevis på Wärtsiläs starka kunnande som leverantör av heltäckande service- och underhållstjänster.

Avtalet undertecknades i december och innefattar installation av elektroniska system, service av fem hjälpmotorer och två huvudmotorer samt ny inredning av 31 hytter. Service- och underhållsarbetet beräknas bli färdigt på våren 2008.

"Avtalets omfattning är ett bevis på Wärtsiläs kapacitet att erbjuda våra kunder inom sjöfart heltäckande och fullständig service. Eftersom vi ansvarar för hela projektet, kan vi erbjuda våra kunder ett mervärde i form av bättre kvalitetskontroll och effektivare projektledning under hela det omfattande arbetet", konstaterar Bo Lindy Jensen, försäljningschef vid Wärtsilä.

Fartyget "Pride of Telemark" byggdes år 1983 och Nye Kystlink AS köpte det år 2005. Fartyget går mellan Norge, Danmark och Sverige och transporterar förutom passagerare även bilar och släp. "Pride of Telemark" har en passagerarkapacitet på 2 000 personer.

Information om företaget: Wärtsilä Sweden AB