2007-10-08

Teligents nyemission fulltecknad

Vid teckningsperiodens utgång hade Teligents nyemission tecknats till cirka 88 procent med och utan stöd av företrädesrätt. Resterande 12 procent av nyemissionen tecknades av det garantikonsortium som kommunicerats i samband med nyemissionen. Sammantaget innebär detta att nyemissionen blev fulltecknad och att Teligent tillförs 231 Mkr före emissionskostnader. Av de 88 procenten tecknades 81 procent med stöd av företrädesrätt och 7 procent utan stöd av företrädesrätt.

Tilldelning av de aktier som tecknades utan stöd av företrädesrätt har skett i enlighet med villkoren för nyemissionen, vilka beskrivits i Teligents nyemissionsprospekt. Besked om tilldelning av aktier tecknade utan stöd av teckningsrätter lämnas genom utfärdande av avräkningsnota, vilket beräknas ske omkring den 9 oktober.

Genom emissionen ökar antalet aktier i Teligent med 115 671 732 till 173 507 598. De nya betalda tecknade aktierna (BTA) blev föremål för handel på Stockholmsbörsen från och med den 3 oktober 2007. Ombokning till aktier av BTA sker när nyemissionen registrerats hos Bolagsverket, vilket beräknas ske i slutet av oktober 2007.

Som tidigare meddelats har styrelsen för Teligent, som ersättning för de emissionsgarantier samt den bryggfinansiering man erhållit, beslutat att, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, emittera 8 526 016 aktier. Detta innebär att det totala antalet aktier uppgår till 182 033 614 efter genomförda nyemissioner.

Kaupthing Bank har agerat finansiell rådgivare till Teligent i samband med nyemissionen.

Information om företaget: Teligent AB