2010-08-27

Hydraulisk verktygshållare – Mer kraftfull än någonsin!

Produktbild från företaget Schunk Intec AB - TENDO E

Med TENDO E Compact startar SCHUNK en ny era inom verktygshållare.
För första gången finns en hydraulisk verktygshållare som säkert kan överföra moment på upp till 900 Nm (vid 20 mm uppspänningsdiameter) och är perfekt för volymavverkning. Även med oljiga skaft kan man överföra moment på upp till 520 Nm. Jämfört med tidigare hydrauliska verktygshållare är detta en förbättring med ca 60%. På mässan AMB i Stuttgart kommer denna verktygshållare att visas för en bredare publik för första gången.

Bearbetningsexperter har redan imponerats av denna precisionshållare, ingen har tidigare förväntat sig att en hydraulisk verktygshållare skulle kunna överföra så stora krafter. Även vid grovfräsning av spår erbjuder denna hållare en noggrann och säker uppspänning av verktyget, och på grund av den excellenta vibrations-dämpningen sker detta mjukare och tystare.

Allroundhållare

Med sin excellenta vibrationsdämpning och precisa rundnoggrannhet på mindre än 0.003 mm vid 2.5 x D, skyddar hållaren både maskinspindel och skäreggar. Med sitt attraktiva pris och goda egenskaper lämpar den sig både för grovbearbetning och precisionsbearbetning såsom borrning och brotschning.

Användare som tidigare använt Weldon eller värmekrymphållare kan nu se fram mot 40% kostnadsbesparingar på verktyg om man byter till TENDO –E Compact. Verktyg byts enkelt med en vanlig insexnyckel.

Intentionen är att erbjuda dessa hållare i de vanligaste diametrarna (12, 20 och 32mm) och då SCHUNK förväntar sig en stor efterfrågan, planerar man att tillverka stora kvantiteter och på så sätt kunna erbjuda låga försäljningspriser:
Priset på TENDO-E Compact hamnar mellan mekaniska verktygshållare (typ ER) och tidigare typer av hydrauliska verktygshållare. Detta gör det lönsamt för användare av enklare och billiga verktygshållare att byta till högpresterande precisionshållare.

Vid årets slut kommer 12 varianter att finnas tillgängliga för maskininterface HSK-A63, SK40 och BT40. Via reduceringshylsor kan man täcka alla mellandi-mensioner.

Besök SCHUNK från 28:e September till 2:a Oktober 2010 på AMB i Stuttgart, Hall 1, Monter G12

Information om företaget: Schunk Intec AB