2008-01-16

Spring Consulting startar Spring Faculty

SAP-konsultföretaget Spring Consulting tar sitt ansvar för bristen på SAP-konsulter och startar ett 2-årigt utbildningsprogram med avsikt att certifiera konsulter i SAP och konsultfärdigheter.

Duktiga SAP-konsulter är en bristvara. Därför startar nu Spring Consulting ett eget strukturerat och målinriktad nordiskt utbildningsprogram, Spring Faculty.
”När vi söker nya konsulter till Spring Consulting letar vi efter motiverade personer som önskar att bli de bästa inom sitt område och som har potential att vara med och utveckla Spring Consulting, detta är vårt sätt att utöka SAP-konsultsfären” säger Hans Kruber resursansvarig på Spring Consulting.

Spring Faculty är ett 2-årigt utbildningsprogram och den först kullen elever startar vecka 4. Den första delen av programmet innehåller bland annat en 10 veckors certifieringskurs inom ett SAP-område som logistik, ekonomi, portal, HR eller datawarehouse. Eleverna kommer också att göra besök ute hos kund i pågående projekt för att få verklighetsförankring i ett tidigt skede. Dessutom ingår affärskunskap och konsultmannaskap.
Allt sker utifrån affärsmässiga grunder i syfte att ge både förståelse för affärer och konsultjobbet, samt en specialisering inom utvalt SAP-område.
Eftersom detta är en specialiserad och omfattande utbildning som ger en certifierad kompetens inom ett valt område kommer marknadsvärdet att vara högt för alla parter.

Kortfakta om SpringFaculty
• Längd: 24 månader
• Certifiering som SAP-konsult (ekonomi, logistik, HR, teknologi etc)
• Utbildning i konsultfärdigheter (Consultant Skills)