2008-07-08

Snabbare nätverksöverföring med nya Digi Connect ME 9210

Produktbild från företaget OEM Electronics AB - Digi Connect ME 9210

Digi Connect ME 9210 från Digi International är nästa generation av den populära modulen Connect ME, med många nya finesser samt en snabbare processor. Modulen är baserad på den nya NET+ARM NS9210 ARM9, med en hastighet på 75 MHz, vilket ger bättre prestanda än föregångaren (Digi Connect ME). Förutom en snabbare, kraftfullare processor för bättre nätverksöverföring, kan serieporten skicka och ta emot data med en hastighet upp till 921Kbps. On-board AES krypteringsmotor ger snabb och säker nätverksöverföring.

Digi Dynamisk Power Kontroll ger power management möjligheter för att minska strömförbrukningen. Digi Connect ME 9210 stöder Power over Ethernet, som gör det möjligt att minska strömförbrukning över Ethernet. Dynamisk Power kontroll tillåter modulen att sakta ner när den väntar på en input samt gå i shut down när den är idle.

Digi Connect ME 9210 har samma formfaktor och är pin-kompatibel med Connect ME. Den har många nya finesser som gör den mycket användbar i kundapplikationer. I2C och SPI gränssnitten gör att periferenheter kan kopplas till ME 9210, och användas för applikationer samt databehandling i nätverket. T ex koppla SD-minne via SPI för att expandera flash minne – använbart för applikationer inom datainsamling, eller för att spara referensdata. Den Flexibla Interface Modulen (FIM) öppnar upp många nya möjligheter - CAN nätverk, eller kopplar 1-wire sensorer för att övervaka temperaturer eller andra värden. Digi arbetar med ett FIM I2S interface, vilket kommer att tillföra ljudmöjligheter.

Information om företaget: OEM Electronics AB