2007-10-03

Riktade kvittningsemissioner i Teligent

Styrelsen för Teligent AB (publ) har den 3 oktober 2007, med stöd av bemyndiganden lämnade vid extra bolagsstämma den 6 september 2007 beslutat att, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, emittera upp till 8 526 016 aktier till en teckningskurs av 2 kr 08 öre per aktie. Betalning för tecknade aktier ska ske genom kvittning.

Som tidigare meddelats har Teligent i anslutning till den pågående företrädesemissionen erhållit emissionsgarantier samt en bryggfinansiering. Bolagets kostnader för dessa emissionsgarantier samt för bryggfinansieringen uppgår till 13,7 respektive 4 Mkr.

Berättigade att teckna aktier i emissionerna är de som utställt emissionsgarantier i företrädesemissionen respektive långivarna i bryggfinansieringen. Emissionerna reglerar till fullo bolagets skulder avseende ersättning för emissionsgarantier samt ränta för bryggfinansiering.

Motivet för nyemissionerna och skälen för avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt har varit att kunna erlägga betalning för emissionsgarantier och ränta på erhållen bryggfinansiering med aktier i bolaget.

Information om företaget: Teligent AB