2009-08-10

RGG spolenhet för maskincenter

Produktbild från företaget Schunk Intec AB - RGG spolenhet

Att blåsa bort spån från maskinbordet på en flerop med tryckluft är nu historia. Schunk har utvecklat ett spolhuvud som passar i alla typer av verktygshållare med diameter 20 mm, och kan därför integreras i alla typer av maskiner.

Totalt 8 munstycken på det runda huvudet blåser kraftiga strålar av luft eller kylvätska, som leds genom verktygshållaren och genom ett centrumhål i spolenheten. Bäst resultat nås genom att samtidigt rotera maskinspindeln under förflyttning för att på detta sätt nå alla hörn i maskinrummet. Detta möjliggör en enkel rengöring av alla ytor i maskinen utan att utsätta operatören för kringflygande spånor eller skvättande kylvätskor.

Schunks spolenhet gör maskinerna självrensande och gör att man kan undvika stop för rengöring. Ett enkelt maskinprogram räcker för att rengöra maskinen på ett par minuter, få bort spån från arbetstycken och maskinbord. Maskinen kan göra detta på ett snabbt och systematiskt sätt. Med RGG spolenhet kan man på ett billigt och enkelt sätt möta krav på rengöring och underhåll – en investering som snabbt betalar sig!

Information om företaget: Schunk Intec AB