2009-03-16

Opus vinner support och servicekontrakt i USA

Opus Prodox AB (publ) meddelar idag att bolagets helägda dotterbolag, SysTech International LLC, tilldelats ett support och servicekontrakt av delstaten Louisiana för Baton Rouge området i en konkurrensutsatt upphandling. Kontraktet är av stort strategiskt värde för framtida kommande upphandlingar i regionen. Kontraktet löper om ett år med möjlighet till två förlängningar om ett år vardera.

Kontraktet omfattar installation/igångkörande av testutrustning och supporttjänster till bilprovningsstationer samt tillhandahållandet av ett supportcenter för att ge löpande felsökningsstöd.

– Vi är stolta över att ha valts ut som det vinnande anbudet i detta viktiga support och servicekontrakt, säger Lothar Geilen, VD för SysTech International. Detta är en bekräftelse på vår strategi att tillhandahålla myndigheter bästa värde i branschen. Vi kommer att implementera vår Internet baserade applikation och tillhandahålla supporttjänster för 170 bilprovningsstationer i delstaten Louisiana.

Kontraktet kräver att SysTech ger support för OBD II tester (On Board Diagnostics) och datainsamling på en mycket hög standard för att möjliggöra för stationerna att ge bra service till motoristerna. Miljötesten sker i samband med årliga säkerhetskontroller. Dessa årliga säkerhets- och miljö inspektioner består av att inspektera fordonets säkerhetsutrustning, en visuell kontroll av emissionsutrustning, ett bränsletanktest och ett OBD-II test av emissions kontrollsystemen.

Ordervärdet offentliggörs inte på grund av konkurrensskäl. Kontraktet utlöser ingen tilläggsköpeskilling till säljarna av SysTech.

Information om företaget: Opus Group AB (publ)