2010-08-31

Effektiv utskriftsinfrastruktur med Konica Minoltas Optimized Print Services

Konica Minolta kombinerar dokumentlösningsdesign, implementering av maskinvara och programvara samt drift i sin nya Optimized Print Services. OPS-portföljen erbjuder helt anpassade utskriftslösningar till företag med ett nätverk av skrivare och multifunktionella produkter (MFP). Denna strategi hjälper kunder att anpassa sin utskriftsinfrastruktur och styra denna för att öka effektiviteten samt minska den totala ägandekostnaden (TCO).

"Konica Minolta Optimized Print Services står för konsekventa och övergripande strategier för att optimera utskriftsmiljöer vilket leder till minskade kostnader och bekymmersfria processer”, säger Daniel Geft, ansvarig för OPS på Konica Minolta i Sverige. "För att uppnå dessa mål förenar OPS konceptet expertisstöd med detaljerad skräddarsydd optimering och administration för en smärtfri implementering – inte bara för att hjälpa företaget installera en optimal skrivarinfrastruktur men även för att driva maskinparken på det effektivaste sättet."

OPS fokuserar på fyra viktiga områden - maskinpark, process, ekonomi och säkerhet - samt erbjuder en rad tjänstemoduler som kan integreras helt eller delvis, beroende på kundernas behov. Experter på dokumentinfrastruktur analyserar dessa områden och designar kundanpassade lösningar. De omfattar anpassning av storleken på maskinparken av skrivare och MFPs till företagens verkliga behov, vilket optimerar dokumentflöden och ökar processernas produktivitet. Olika finansieringsalternativ och kontraktsmodeller erbjuds samt olika kontraktsmodeller för bättre insyn samt utformning och implementering av säkerhetslösningar.

Konica Minolta OPS-konceptet bygger på tre pelare – rådgivning, implementering och drift. OPS-konsulten börjar med att enligt en fastställd process samla in information om användningsmönster och utskriftsvolymer. Efter en ingående analys av TCO och processer utvecklas optimeringsstrategier för att maximera effektiviteten. Konica Minolta experter utformar därefter en maskinpark som tillgodoser det konkreta verksamhetsbehovet. Förutom att beräkna framtida minskad ägandekostnad uppskattas även relaterade allmänna besparingar. I presentationen ingår även visualisering baserad på planritningar samt presentation av alternativa scenarier.

När det gäller implementeringen planerar och organiserar Konica Minolta en gemensam förvaltningsstruktur för en snabb och enkel övergång från den nuvarande till den nya skrivarinfrastrukturen.. När den nya infrastrukturen är installerad och testad, erbjuder OPS en skalbar portfölj av tjänster för drift och administration av maskinparken. Eftersom behoven är individuella kan dessa skräddarsys. Det kan handla om utbildningar, kontinuerlig uppföljning av alla enheter, automatisk leverans av förbrukningsmaterial, intern kommunikation, fjärr- eller på plats support, regelbundna förvaltningsrapporter och uppföljningsmöten. Dessutom presenterar OPS kontinuerliga anpassningsmöjligheter i den utsträckning som kunden kräver, t.ex. ett aktivt sökande efter ytterligare förbättringar för att hålla utskriftsinfrastrukturen i linje med de olika och föränderliga affärsbehoven.

"Med vår Optimized Print Services, gör vi utskriftsfunktionen så smidigt som möjligt för våra kunder så att de kan fokusera på kärnverksamhetens mål." Daniel Geft sammanfattar, "Vi utvecklar och förvaltar en utskriftsinfrastruktur samt erbjuder tjänster som passar de enskilda företagens behov. OPS reducerar kundens egen hantering och administrativa insatser till ett minimum .. Ökad effektivitet i kombination med en kontinuerlig minskning av TCO är särskilt viktigt vid en tidpunkt när organisationer ställs inför ekonomiska utmaningar och tvingas dra åt svångremmen. "

Besök gärna vår hemsida för mer information om OPS eller hämta dess broschyr.

Kontakt:
Daniel Geft, Konica Minolta
Telefon: +46 (0)708 96 75 25
E-post: daniel.geft(at)konicaminoltase

Information om företaget: Konica Minolta Business Solutions Sweden AB