2010-08-16

Oöverträffad portal för onlinesupport och resurser för produktutveckling

Gratis printutvecklingsverktyg inklusive PCB mjukvara, bedömningar och information utgör en trovärdig utvecklingsmiljö för ingenjörer.

RS Components tillkännagav idag lanseringen av DesignSpark, det centrala elementet i RS’ trovärdiga online-utvecklingsmiljö för ingenjörer. DesignSpark är en onlineportal som ger ingenjörer pålitlig information och resurser, där utvecklingsinformation, användarrecensioner och nya kostnadsfria verktyg som underlättar utvecklingsprocessen finns samlade. DesignSpark är utvecklat i samarbete med Fresh Networks, ledande inom utveckling av sociala media. Sajten kan nås på www.designspark.com, och lanseras till en början på engelska, tyska, kinesiska och japanska, med ytterligare språkversioner att vänta under 2010.

Glenn Jarrett, Head of Electronics på RS Components kommenterade, “DesignSpark skär genom mängden av inkonsekvent, osammanhängande utvecklingsinformation som presenteras på internet, och ger ingenjörer en pålitlig portal med information, bedömningar och resurser som de kan lita på hela vägen genom utvecklingsprocessen. DesignSpark är mer än bara en webbsida, det tillhandahåller en miljö för elektronikingenjörer där de inte bara kan hitta utvecklingstips och recensioner som även kan hjälpa i början av nya utvecklingsuppgifter, men också få kontakt med partners, utbyta idéer och bidra till en mängd värdefulla informationskällor, tillgängliga från hela internet, som är relevanta för hela utvecklingsprocessen.”

En viktig funktion i Design Spark är ett bibliotek med oberoende bedömningar av utvecklingsset och evaluerings-plattformer, tillhandahållna av ingenjörer, för ingenjörer. Denna funktion gör det möjligt för användare att skriva kommentarer och ge bedömningar för varje set. Inledningsvis kommer det att täcka ett urval av upp till 1100 microkontroller, microprocessorer, analoga och FPGA utvecklingsset, och nya set tillkommer regelbundet.

DesignSpark ger också användare tillgång till ett dedikerat Design Center, som innehåller tekniktips insända av DesignSpark medlemmar. Centret kommer att hålla ingenjörer uppdaterade om de senaste utvecklingstendenserna, såväl som innehålla länkar till RS utbud av hemsidesverktyg, som gör valet av komponenter och integration i utvecklings-software snabbt och enkelt.

Partnerportalen har utvecklats specifikt för att ge DesignSpark-medlemmar möjlighet att komma i kontakt med företag och individer som kan bistå med information, support eller resurser som främjar produktutvecklingen. Uppmärksammade partners inkluderar redan en blandning av komponenttillverkare, utvecklingskonsulter och kontraktstillverkare av elektronik, där nya samarbetspartners tillkommer dagligen.

DesignSpark erbjuder också medlemmar gratis tillgång till en rad utvecklingsverktyg i Spark Store. Innehållet i the Spark Store är den första i en rad nya verktyg som introducerats av RS, DesignSpark PCB; ett fullfjädrat utvecklingsverktyg för printkort. Besökare behöver bara registrera sig som DesignSpark medlemmar för att få tillgång till alla funktioner i DesignSpark PCB.

DesignSpark PCB innehåller ett komponentbibliotek som kan utvidgas och delas – genom DesignSpark – med andra ingenjörer. Uppgifter om komponenter som använts genom biblioteket utgör grunden för BOM-listor genererade av DesignSpark PCB. Detta kan sedan användas för att lägga en order eller begära en offert genom ordinarie RS webbportaler.

Som en del av ett fortlöpande arbete med att förse kunderna med en oöverträffad och trovärdig utvecklingsmiljö, lanserade RS 3 nya plattformar i maj i år. Component Chooser – världens största och mest omfattande parametriska sökmotor för elektroniska komponenter, introduktionen av 20,000 nerladdningsbara CAD 3D-modeller från RS’ webbsida och en förbättrad Embedded Development Platform (EDP) produktserie som möjliggör snabb framställning och proof-of-concept genom ett nytt partnerskap med ARM inriktat på microprocessorer baserat på en mbed virtuell utvecklingsmiljö.

De nyintroducerade plattformarna, DesignSpark och DesignSpark PCB, står till förfogande för alla ingenjörer på www.designspark.com. Användare uppmanas att registrera sig för för att ansluta sig till DesignSpark och få tillgång till tusentals bedömningar av utvecklingsset, utvecklingscenter information och gratis applikationer i Spark Store, såväl som komma i kontakt med andra ingenjörer och få tillgång till online resurser som stödjer utveckling av nya produkter.

Information om företaget: RS Components Sverige