2009-06-02

easyFairs mässor ökar i besökarantal med 31 % och nu lanseras nya mässor trots rådande lågkonjunktur

easyFairs är Nordens snabbast växande mässarrangör och har sedan januari månad arrangerat 15 business to business-mässor i de nordiska länderna. Samtliga mässor har ökat både i besökar- och utställarantal, något som easyFairs som mässarrangör är helt ensamma om i dagens lågkonjunktur.

easyFairs besökarantal har i snitt ökat med 31 % per mässa samtidigt som arrangören bibehållit en bra kvalitet på besökarna. Undersökningar visar att 87 % av besökarna har egen inköpsbudget och att 85 % av besökarna kommer att köpa produkter som de hittat på mässorna.

- Beslutsfattarna har ingen möjlighet att ta emot alla säljare som vill besöka dem idag. Samtidigt måste de i egenskap av inköpsansvariga ta del av marknadens nyheter och kontinuerligt få en uppdatering om vad som är på gång, säger Peter Wanderydz, VD för easyFairs Scandinavia. På en easyFairs mässa förkortar beslutsfattarna inköpsprocessen och jämför olika leverantörer, produkter och priser direkt på plats under kort tid. Därför är easyFairs mässor så välbesökta, avslutar Peter Wanderydz.

- På denna mässa får jag lätt en översikt av vad som är nytt på marknaden, säger Lars Andersson, inköpare på ICA Sverige, som besökte easyFairs Butiksleverantör som arrangerades på Kistamässan i mars 2009.

easyFairs lanserar nya mässor
easyFairs har under våren 2009 genomfört 15 mässor i Norden varav 8 nya. Företaget har anställt 6 personer och har 37 anställda på Göteborgskontoret som även är det Nordiska huvudkontoret. Framtidstron fortsätter och inför år 2010 lanserar easyFairs 10 nya mässor som t ex easyFairs Bilverkstad, easyFairs Pack & Emballage Öresund, easyFairs Fastighetsmässa Öresund m fl. Företaget fortsätter också att växa i Finland och Norge med nya mässor inom förpackningsindustrin, IT och logistik.

- Vi ska fortsätta att utveckla våra säljmässor och det personliga mötet då vi vet att möten leder till kontakter, som i sin tur leder till affärer, avslutar Peter Wanderydz.

För mer information, kontakta Peter Wanderydz, VD, easyFairs i Norden.
e-post peter.wanderydz@easyfairs.com, telefon 0707-12 20 63

Fakta: easyFairs är Europas ledande arrangör av tids- och kostnadseffektiva fackmässor. Mässorna pågår i två dagar och riktar sig enbart till inköpare och beslutsfattare. easyFairs har sitt huvudkontor i Bryssel och genomför årligen 100 mässor i 16 olika länder. För mer information, besök www.easyfairs.com

Information om företaget: Easyfairs Nordic AB