2010-06-30

Ökad e-handel hos Skånska Byggvaror

Trendbrott hos Skånska Byggvaror:
E-handeln är nu företagets största försäljningskanal

Skånska Byggvaror satsade tidigt på e-handel och redan 1998 hade företaget premiär för försäljning via webben. Sedan dess har trafiken till hemsidan stadigt ökat och under våren har e-handeln på skånskabyggvaror.se passerat traditionella försäljningskanalerna som postorder och telefon i storlek.

- Under våren har vi upplevt ett trendbrott när det gäller e-handeln och idag svarar webben för cirka 53 procent i snitt av vår totala försäljning. Det innebär att mer än vartannat köp idag görs via vår hemsida, säger Tina Dalemo, marknadschef på Skånska Byggvaror.

För Skånska Byggvaror är webben ett centralt nav i företagets fortsatta utveckling och expansion. 2009 gjorde företaget sitt bästa år någonsin omsättningsmässigt med en omsättning på 365 miljoner kronor, trots finanskris och lågkonjunktur. En av förklaringarna till den ökade försäljningen är den medvetna satsningen på att visa kunderna möjligheterna och fördelarna med att handla på nätet.

”Ökad tillgänglighet”
Redan för ett par år sedan läste man i tidningen InternetWorld att Skånska Byggvaror är en av Sveriges 15 största e-handelsbutiker alla kategorier, och sedan dess har nätets betydelse för företaget ökat ytterligare. Ett exempel är att domänadressen lyftes in i logotypen när företagets grafiska profil nyligen moderniserades. Samtidigt satsade man i vår för första gången på TV-reklam, där det övergripande målet var att driva trafik till hemsidan.

- Webben ger både oss och kunderna helt nya möjligheter. Inte minst innebär det ju att vår försäljning är öppen dygnet runt för kunder över hela Sverige. Sen är det ju också en viktig del i arbetet med att erbjuda kunderna några av marknadens lägsta priser på byggvaror, då e-handeln är en mycket kostnadseffektiv försäljningskanal, säger Tina.

För mer inspiration eller information om företaget, besök www.skanskabyggvaror.se

För mer information, kontakta:
Tina Dalemo, marknadschef, Tel: 0733–22 30 04
E-post: tina.dalemo@skanskabyggvaror.se

Per-Ivan Christiansson, vice VD, Tel: 0733-22 30 03
E-post: pcn@skanskabyggvaror.se
Växel 042-25 30 00.
Besöksadress: Kanongatan 13, 254 67 Helsingborg

Information om företaget: Skånska Byggvaror AB