2006-11-20

Nya ingångsmodeller av Fujitsu Siemens Computers virtuella bandbibliotek

Nya versioner av CentricStor gör företagets avancerade virtuella bandbibliotek tillgängligt för fler företag.

Fujitsu Siemens Computers lanserar nu två nya versioner av det virtuella bandbiblioteket CentricStor. De nya bandbiblioteken bygger på samma avancerade teknik som övriga CentricStor-system men har en prislapp som gör tekniken tillgänglig för fler företag.

CentricStor är en så kallad disk-till-disk-till-band-lösning som ger de anslutna servrarna tillgång till ett stort antal virtuella bandstationer även om det endast finns ett fåtal fysiska bandstationer. Genom att mellanlagra data på disk minimeras backupfönstret, det vill säga den tid som behövs för att utföra säkerhetskopieringen. Med CentricStor skiljer man servrarna från de fysiska bandstationer som används vilket gör att det virtuella bandbiblioteket kan användas för att konsolidera säkerhetskopieringen även i blandade IT-miljöer som består av stordatorer, Unix- och Windows-servrar och NAS-system.

– CentricStor är det enda virtuella bandbibliotek som kan användas med i princip vilket operativsystem och backupprogram som helst och som har inbyggda funktioner för Information Lifecycle Management vilket gör det möjligt att skydda data på olika sätt beroende på hur värdefull informationen är, säger Peter Nordlund som är affärsutvecklare på Fujitsu Siemens Computers.

CentricStor har bland annat stöd för "dual save" vilket innebär att två identiska band skapas samtidigt oberoende av varandra. Bandbiblioteket kan organisera om data på band så att de fysiska banden utnyttjas så effektivt som möjligt. Om ett fysisk band börjar bli dåligt kan CentricStor med automatik flytta innehållet på bandet till ett nytt, fräscht band, vilket säkerställer att affärskritisk information aldrig går förlorad.

CentricStor VTA 500 är den mindre av de två nya modellerna. Raid-disksystemet som fungerar som diskcache har en lagringskapacitet på upp till 22 terabyte.

CentricStor VTA 1500 bygger på samma CentricStor Grid-arkitektur som används i systermodellen VTA 2000 och som gör det möjligt att bygga en diskcache med en lagringskapacitet på upp till hela 173 terabyte. Genom att komprimera data kan diskcachen rymma upp till en halv petabyte eller 500 terabyte data. Bandbiblioteket kan uppgraderas med ytterligare virtuella bandstationer vilket gör att VTA 1500 kan säkerhetskopiera upp till 100 terabyte data per dag på band.

De nya CentricStor-modellerna kommer att finnas tillgängliga i december. CentricStor VTA 500 kostar från 125 000 euro medan CentricStor VTA 1500 kostar från 300 000 euro.

Mer information om CentricStor finns på www.CentricStor.com.

Information om företaget: Fujitsu Sweden AB