2006-11-28

Ny version av FlexFrame för Oracle banar väg för tjänsteorienterad arkitektur

Fujitsu Siemens Computers dynamiska infrastrukturlösning har nu stöd för anslutning till SAN vilket gör plattformen idealisk även för krävande och komplex databaskonsolidering.

Fujitsu Siemens Computers lanserar nu en ny version av FlexFrame för Oracle, en dynamisk infrastrukturlösning som banar vägen för införande av en tjänsteorienterad arkitektur (SOA).

FlexFrame för Oracle V1.0B är designad för att användas med Oracle Fusion Middleware och Oracle Database med Real Application Clusters (RAC). Via en EMC Celerra-gateway har den nya versionen av FlexFrame för Oracle stöd för anslutning till SAN-nätverk. Eftersom de flesta databasmiljöer använder SAN-nätverk för lagring är FlexFrame för Oracle V1.0B en idealisk plattform för databaskonsolidering.

En viktig nyhet i FlexFrame for Oracle V1.0B är policyeditorn som kan hantera både belastningsbaserade och tid/datum-baserade regler. Policyeditorn gör det möjligt att mycket flexibelt styra fördelningen av de tillgängliga resurserna. Många företag har till exempel tunga tillämpningar som körs vid månadsslutet. Med policyeditorn kan man se till att dessa tillämpningar då får extra resurser.

– FlexFrame för Oracle säkerställer att man inte hamnar i en situation där man har för lite resurser för sina viktigaste tillämpningar, säger Peter Nordlund som är affärsutvecklare på Fujitsu Siemens Computers.

FlexFrame för Oracle bygger på servrar från Fujitsu Siemens Computers. Med hjälp av automation och virtualisering bildar servrarna en gemensam pool med serverkapacitet som samtliga Oracle-tillämpningar kan dela på. FlexFrame för Oracle V1.0B har stöd för upp till 128 servrar vilket är fyra gånger fler servrar än vad föregående version kunde hantera. Det gör lösningen lämplig även för mycket komplexa och krävande konsolideringsprojekt. Den nya versionen stöder inte bara Fujitsu Siemens Computers Intel-baserade BX620-bladservrar utan även företagets AMD-baserade BX630-bladservrar. Det går dessutom att blanda dessa två bladservermodeller vilket ger kunderna större valfrihet.

– Allt fler företag går nu mot en tjänsteorienterad arkitektur. Men, en så flexibel infrastruktur som då krävs är omöjlig att realisera i en traditionell IT-miljö som är byggd enligt principen "en server – en tillämpning". För att kunna införa en tjänsteorienterad arkitektur krävs det att servrar och lagring virtualiseras och att dessa resurser med hjälp av automation dynamiskt kan fördelas till tillämpningarna utefter deras behov.

FlexFrame för Oracle är den första kompletta lösningen som drar nytta av grid computing-tekniken i Oracle 10g.

– FlexFrame för Oracle spelar en viktig roll när det gäller att dra nytta av kraften från grid computing för att utveckla IT-infrastrukturen, säger Sergio Giacoletto som är executive vice president på Oracle för EMEA-området. Våra undersökningar visar att allt fler företag nu planerar att införa grid computing och samarbetet med Fujitsu Siemens Computers spelar en viktig strategisk roll i vårt arbete att driva övergången till grid computing.

FlexFrame för Oracle V1.0B finns tillgänglig för omedelbar leverans.

Information om företaget: Fujitsu Sweden AB