2006-11-15

Ny läsare för direktmärkta koder

Produktbild från företaget Sick AB - ICR860

Intresset för tvådimensionella streckkoder har ökat de senaste åren inom industrin. 2D-koder möjliggör mycket information på en liten yta och håller en mycket god kvalitet vid bläckprintning direkt på föremål och förpackningar. SICK presenterar nu sitt senaste tillskott av 2D-läsare, som är optimerad för långa läsavstånd. Nya ICR860 håller visionkamerans utmärkta prestanda samtidigt som den är lika enkel att hantera som en vanlig streckkodsläsare.

I ICR860 har SICK utnyttjat sin kompetens inom såväl visionteknik som streckkodsläsning och skapat en 2D-läsare som klarar läsavstånd på upp till 3 meter. Den kan läsa koder på såväl stillastående som rörliga objekt. Den kan användas för koder på etikett och för koder som är präglade direkt på föremålet eller förpackningen.

Kodläsaren från SICK är lätt att ta i bruk. Konfigurationen sker snabbt och enkelt genom ett webbaserat, grafiskt gränssnitt. Här krävs ingen avancerad programmering. ICR860 kan leverera läsdata med 100 Mbit Ethernet och med RS485-gränssnitt.

För att kunna optimera ICR860 till en rad olika applikationer har SICK tagit fram ett brett sortiment av linser och belysningsalternativ till läsaren. Kameran finns även i ett särskilt utförande för identifiering av högupplösta koder.

Information om företaget: Sick AB