2010-08-26

Farnell först att lagerhålla Microchips nya utvecklingskort

Produktbild från företaget Farnell Components AB - Microstick

Farnell är den första europeiska distributören som lagerhåller det nya utvecklingskortet Microstick för dsPIC33F och PIC24H, som ger en komplett lågprislösning för konstruktion med Microchips 16-bits MCU-kretsar PIC24H och DSC-kretsar (Digital Signal Controller) dsPIC33F inom de kompakta måtten 20x76 mm. Den prisbilliga Microstick erbjuder en integrerad USB-programmerare/avbuggare, vilket förkortar inlärningstiderna. För maximal flexibilitet kan Microstick användas fristående eller pluggas in i ett prototypkort.

Många ingenjörer, utbildare, studenter och hobbyister behöver en lågkostnadslösning för att kunna arbeta med och avbugga kod på 16-bits MCU- och DSC-kretsar. Förutom sina övriga fördelar är Microstick bestyckad med en sockelmonterad MCU som enkelt kan bytas ut. Microstick arbetar med PIC24HJ64GP502, som är industrins mest högpresterande 16-bits MCU-krets, och DSC-kretsen dsPIC33FJ64MC802, som utan problem blandar samman DSP- och MCU-resurser till en och samma arkitektur. I mjukvarustödet ingår samma kostnadsfria MPLAB Integrated Development Environment (IDE) och mjukvarubibilitek som fungerar med alla Microchips 8/16/32-bits PIC-mikrostyrkretsar och DSC-kretsar. Dessutom stöds dsPIC33F av den kostnadsfria demoversionen av Microchip’s Device Blocksets for the MATLAB language and Simulink environment, som arbetar problemfritt inom MPLAB IDE.

Denna kombination av prisbilliga verktyg och kostnadsfri mjukvara ger en industriledande plattform för experimenterande och utveckling av smarta sensorer och en mängd andra embedded-styrapplikationer.

Genom sina industriledande websidor med verktyg som Live Chat, liksom enkelt tillgängliga datablad, kan Farnell stödja sina kunder inom elektronikkonstruktion med information och idéer som hjälper dem att välja de lämpligaste komponenterna och enheterna för sina nya konstruktioner. Element14 är en konstruktions-community som ger unika extra resurser. Mer information om utvecklingskortet Microstick for dsPIC33F and PIC24H finns på http://www.element-14.com/community/docs/DOC-23484.

Farnells Director of Supplier & Product Management, Mike Buffham säger: “Att vi är den första distributören som lagerhåller Microchips Development Board understryker hur Farnell och element14 leder teknologin inom elektronikområdet. Genom att arbeta med oss kan konstruktörer över hela världen vara säkra på att de får tillgång till den alla senaste teknologin från industriledande leverantörer för sina nya konstruktioner.”

“Microstick passar mycket bra för alla som behöver en komplett och prisbillig utvecklingslösning för att arbeta med de mest högpresterande 16-bits MCU-kretsar som finns”, säger Derek Carlson som är Vice President på Microchips Development Tools Group. “Vårt team samarbetade med universitetslärare för att garantera att kortet passar in i deras kursplaner, men fördelarna med denna plattform sträcker sig vidare ut till en stor mängd olika konstruktörer som vill sätta igång med embedded-utveckling.”

Information om företaget: Farnell Components AB