2007-10-15

Mer IT i lastbilar spar miljö och pengar

JLT Mobile lanserar fler avancerade och robusta PC för lastbilar och andra transportfordon

JLT Mobile breddar sitt erbjudande av IT för transporter med stryktåliga PC utformade för att monteras i lastbilar. Active Thermo Control (ATC) gör det möjligt att använda högprestandadatorer utan kylning i lastbilshytter. Anpassade fästen för Volvo- och Scaniabilar gör det möjligt att placera PC vid förarplatsen på ett både ergonomiskt och trafiksäkert sätt.

Lastbilsdatorerna kommer att säljas via Volvohandeln och kompletterar Volvos Dynafleetsystem. Kombinationen gör det möjligt att använda fordonsdatorer för alla typer av PC-program och många program samtidigt. Både JLT-PC och nya Dynafleet kan säljas till alla lastbilsmärken - värdefullt för åkerier med flera lastbilsfabrikat i sina flottor.

PC i lastbilar är en mycket stor marknad. Sverige har en halv miljon lastbilar varav 42 000 i yrkesmässig trafik. Europa har c:a 20 miljoner lastbilar och mängden vägtransporter ökar 8-9% per år. Med hjälp av IT och PC i lastbilar kan transportarbetet effektiviseras med ökad lönsamhet, bränslebesparingar och mindre miljöpåverkan som resultat. Inom några år kommer PC i lastbilar att bli lika självklart som på kontor.

Information om företaget: JLT Mobile Computers AB (publ)