2010-08-19

M8-kontakter för höga krav

Produktbild från företaget ifm electronic ab - M8-kontakter för höga krav

De innovativa anslutningskontakterna ecolink M8 från ifm electronic sätter en ny kvalitetsstandard för användning i krävande applikationer.

Runda kontakter i M8-storlek utgör standard inom dagens automatiseringsteknologi. Applikationer i våta områden har dock ofta hittills undvikits på grund av dålig tätning. Ett annat problem med konventionella runda M8-kontakter är avsaknaden av skydd mot slag och vibrationer.

De nya ecolink M8-kontakterna från ifm electronic har en patenterad tätningsring som passar exakt mot givarkontakten och ger ett jämnt fördelat kontakttryck. Därigenom uppnås de höga kapslingsklasserna IP 67, IP 68 och IP 69K för första gången på M8-kontakter. En metallring med sågtandskontur skyddar muttern från att lossna då slag och vibrationer förekommer. Detta har bevisats i tester med 750 g och 1 miljon cykler.

Kontakterna är 100% kompatibla och passar på alla enheter med standardiserad M8-kontakt. Installationen utföres manuellt. Det är tillräckligt att dra åt muttern för hand för att garantera en hög kapslingsklass och ett bra slag- och vibrationsskydd.

Information om företaget: ifm electronic ab