2010-08-18

Induktiva ring- och rörgivare upptäcker små metalldelar

Produktbild från företaget ifm electronic ab - Induktiva ring- och rörgivare upptäcker små metalldelar

Tillförlitlig detektering av små metalldelar med hjälp av induktiva ring- och rörgivare.

ifm electronic har lagt ring- och rörgivare till sitt breda utbud av induktiva givare.

En mycket hög upplösning och snabb svarstid på 0,2 ms kännetecknar de nya givarna. De upptäcker även stålkulor med en diameter på bara 0,6 mm vid en hastighet på upp till 35 m/s.

De statiska och dynamiska versionerna är lätta att justera. Det är möjligt att välja mellan slutande och brytande funktion. Pulsförlängning och känslighet kan ställas in med potentiometern. Detta sparar tid och därmed kostnader under installationen.

För ringgivarna leds röret genom ringen. Den säkra detekteringen av t ex skruvar, nitar, fjädrar m.m. är svår att störa utifrån eftersom avkänningsområdet helt ligger innanför ringen. Rörsensorerna, däremot har en annan fördel: de är lätta och snabba att installera med hjälp av buntband. En typ kan användas för olika rördiametrar.

Typiska applikationer hittas inom materialhantering, tillverkning av kabel/vajer, järn-, plåt- och metallprodukter och tillbehör samt specialmaskiner. De nya ring och rörsensorerna kännetecknas också av sin robusthet och en attraktiv prisnivå.

Information om företaget: ifm electronic ab