2009-10-15

Lenze presenterar nytt I/O sy-stem

Produktbild från företaget Lenze AB - Hög funktionalitet, slank design

Hög funktionalitet, slank design

Lenzes nyligen framtagna I/O System 1000 kombinerar omfattande funktionalitet med ett modulärt mekaniskt koncept och kompakt form. Som en del i L-force styr-donssortimentet erbjuder det en mycket deterministisk aktivering/deaktivering av in- och uteffektmoduler, inklusive inläsning av sensorsignaler som behövs för synkroniserade rörelser i cykliska produktionsproces-ser.

Det nya I/O systemet från Lenze övertygar med sin användarvänlighet och sin enastående kapacitet. Genom att kombinera en minimal intern cykeltid med en tidsstämpel klarar det även de högsta hastighetskraven. Det passar därför även i konstruktioner som är baserade på realtid. Vid sidan av busskopplingar som CANopen och PROFIBUS erbjuder Lenze anslutningar för etablerade industriella Ethernet bussystem som EtherCat.

Standard I/O-modulerna tillåter anslutning av upp till åtta 2.5 mm2 kablar och har en slank form. Förutom en bredd på bara 12.5 mm så kan namngivnings- och diagnosdisplayen med sina tydliga LED:er enkelt avläsas i ett styrskåp med dålig belysning. Varje kanal-LED är unikt tilldelad till ett namngivningsfält. Lenze kombinerar framför allt en slank form med enastående analys, läsbarhet och namngivningsmöjligheter på ett framgångsrikt sätt.

När hela interna stationer ska skapas kan modulerna kombineras lika enkelt då de är kabelanslutna eller namngivna. Man kan sätta i hop upp till 64 moduler genom att trycka in dem i den integrerade bak-plansbussen. Användare har också fördel av den stegvisa formen på anslutningen med dragfjä-derteknologi och säker kabeldragning.

Användarvänlighet är en viktig driftsaspekt även hos I/O systemet. Både uttagsplinten med bakplansbusanslutningar och elektroniken är modulärt uppbyggda vilket ger skydd mot polaritetsväxling. Man kan därför snabbt och enkelt byta ut en defekt elektronisk modul när underhåll utförs tack vare instickselektroniken – utan att kablar behöver kopplas bort. Detta minskar risken för felaktig kabeldragning, och sparar tid vid service och underhåll.

Information om företaget: Lenze AB