2009-06-12

Nya fotopapper från GALERIE med förbättrat dynamiskt färgomfång

Produktbild från företaget Focus Trading AB - GALERIE

ILFORD GALERIE Smooth Pearl och Gloss nu tillgängliga i ark från 4x6 till A3+

ILFORD lanserar nya och förbättrade GALERIE Smooth Pearl och Smooth Gloss ark. Med ett nytt optiskt kontrollerat nanoporöst ytskikt och omdesignad bas sätter de nya fotopappren en helt ny standard inom bildhantering.

Mediet ger full tonskala från djupaste svart till skarpaste vitt, med en imponerande HDR (High Dynamic Range). Professionella fotografer kommer att uppskatta den kreativa frihet som den breda färgskalan ger möjlighet till.

GALERIE Smooth Pearl och Gloss är utvecklade för att få ut det mesta av det senaste av moderna fotoskrivare, och är fullt kompatibla med de senaste maskinerna på marknaden. Fotografer kommer naturligt att attraheras av den nya livfulla paketering som reflekterar de rena och skarpa bilder som kan uppnås med nya GALERIE Smooth Pearl och Gloss.

Baserat på det senaste inom digital bildteknik har arket en rad nya karakteristika:

Optiskt kontrollerad nanoporös ytbehandling
Användningen av nanoporösa partiklar och optimerad ytbehandling ger fotografer bästa möjliga resultat från det senaste inom bläckstråletekniken. Nya, praktiskt taget transparenta skikt minskar ljusspridningen för renare ljusstarka partier, djupare skuggor, mer öppna mellantoner och förbättrad skärpa. Tillsammans med modern bläckfärg är prestandan svindlande - en heltäckande svart katt blir verkligen svart!

Utställningskvalitet
Dessa nya papper skapar utskrifter med en rik tonalitet och uppenbara tredimensionella kvaliteter, med kraftigt ökad djupkänsla.

Innovativ bas, optimerad vikt, flexibilitet och opacitet
Mer sammanpressade fibrer ger 290gsm papper större opacitet och flexibilitet. Basen har dessutom en renare och mer naturlig vit nyans, vilket ger en superb bildduk samtidigt som man bibehåller känslan av äkta fotografiskt papper.

Full skrivarkompatibilitet
ILFORD GALERIE Smooth Pearl och Gloss har ett färgomfång som helt utnyttjar fördelarna hos de senaste bläck- och pigmentbaserade bläckstråleskrivarna, samtidigt som de förblir kompatibla med framtida teknikutveckling.

Optimerade ICC-profiler finns tillgängliga via www.ilford.com

"Vi är imponerade över dynamiken och den rika färgpaletten på en naturligt vit bas. Det finns överraskade många professionella fotografer med bilder som verkligen kräver levande svarta partier", säger Lars Kjellgren hos Focus Trading, svensk generalagent för Ilford.

Pris och tillgänglighet
Ilford GALERIE Smooth Gloss och Pearl blir tillgängliga i fackhandeln i mitten av juli till ett ca-pris från 245 kr inklusive moms.

Information om företaget: Focus Trading AB