2010-07-06

Frukt & grönsakslogistik mot nya höjder!

Produktbild från företaget Swisslog AB - Frukt & grönsakslogistik mot nya höjder!

Swisslog får förtroendet av Nowaste Logistics att ytterligare modernisera logistiken av frukt & grönsaker.

Swisslog skall leverera en ny sorteringsanläggning av SRS-lådor till Nowastes distributionsanläggning i Helsingborg. Nowaste Logistics hanterar all logistik av färskvaror för koncernen Everfresh som är ett av Europas ledande frukt- och grönsaksföretag.

Den nya distributionsanläggningen kommer att integreras med den befintliga anläggningen i Långeberga utanför Helsingborg, dit Swisslog levererat ett lager i början av 2000-talet. För att öka volym och plockkapacitet och få ett rationellare flöde genom anläggningen kommer Nowaste att installera en helautomatisk kundsortering och buffertering av SRS-lådor.

”Vi har i dag via Nowaste Logistics ett helautomatiserat höglager och robotplock och vi vill nu ta vår logistik mot nya höjder och investera i ny teknologi. I vår bransch är det viktigt att pressa hanteringskostnaderna och så snabbt som möjligt få ut varorna i butikerna”, förklarar Niels Klem Thomsen, VD, Everfresh.

”Den här investeringen gör det möjligt för Nowaste att effektivisera sin hantering av frukt & grönt på en begränsad golvyta”, berättar Per Olovson, säljansvarig på Swisslog. Ordern till Swisslog innefattar också en betydande om- och utbyggnad av ett befintligt conveyorsystem samt styrning av sorterings- och lagerhantering med hjälp av Swisslogs egenutvecklande styrsystem WarehouseManagerTM och AutomationManagerTM.

Ordern understryker Swisslogs renommé som ledande leverantör av moderna och effektiva automatiska logistiklösningar för distribution av mat och dryck. ”Vi är mycket tillfreds med förtroendet som Nowaste ännu en gång har visat oss med den här ordern”, säger Ulf Wallin, VD Swisslog, Skandinavien. Swisslog har tidigare levererat automationsutrustning till Nowaste för hantering av färskvaror både på pall och i lådor.

Installationsstart är planerad till hösten 2010 och anläggningen skall vara i full drift våren 2011.

Kontaktuppgifter:
Swisslog AB, Evalena Fasth, Marketing Executive
Tel: +46 (0)142 557 11
Mobil: +46 (0)70 320 57 11
E-mail: evalena.fasth@swisslog.com
Internet: www.swisslog.se

Information om företaget: Swisslog AB