2010-08-30

Fortsatt stark försäljning hos Skånska Byggvaror

Det fortsätter att gå mycket bra för Skånska Byggvaror. Efter rekordåret 2009 har försäljningssiffrorna fortsatt att peka uppåt och trots en ovanligt solig sommar syns inga tecken på någon avmattning. Årets sex första månader ökade försäljningen med 11% jämfört med samma period 2009 och ökningen med 14% i juli visar att svenska folket hade mer än sol och bad i tankarna under semesterperioden.

- ”Hemmatrenden” tycks hålla i sig och svenska villaägare fortsätter att prioritera hemmiljön genom att satsa på både förbättringar och högre komfort. Uppenbart är det samtidigt allt fler som upplever vårt sortiment som rätt både stil- och prismässigt och det är naturligtvis mycket glädjande, säger Tina Dalemo, marknadschef på Skånska Byggvaror.

- Men jag tror också att de fina försäljningssiffrorna är resultatet av att arbetar hårt för att öka kännedomen om Skånska Byggvaror. Under våren har vi bland annat satsat på TV-reklam för första gången, vi har genomfört en större jubileumskampanj i samband med vårt 45-års jubileum samt moderniserat vår profil och byggt en ny, större utställningshall i Helsingborg.

Webben ett viktigt lokomotiv

En viktig målsättning med satsningen på TV-reklam är att öka trafiken till e-handelsbutiken på skånskabyggvaror.se och den senaste statistiken för försäljningen via webben visar att det har haft önskat resultat. Under första halvåret ökade e-handeln med hela 22% jämfört samma period förra året och det innebär att webben nu är Skånska Byggvarors största försäljningskanal.

- Webben har ju många fördelar för både oss och våra kunder, och innebär helt nya möjligheter jämfört med de traditionella försäljningskanalerna. Här kan du handla när du vill på dygnet och i den takt som passar dig. Sen är det ju också en viktig del i arbetet med att erbjuda kunderna några av marknadens lägsta priser på byggvaror, då e-handeln är en mycket kostnadseffektiv försäljningskanal, säger Tina.

För mer inspiration eller information om företaget, besök www.skanskabyggvaror.se

Information om företaget: Skånska Byggvaror AB