2009-06-03

ifm lanserar intelligenta temperaturgivare med IO-Link

Produktbild från företaget ifm electronic ab - Fluidgivare

De beprövade temperaturgivarna i TR- och TN-serierna finns nu tillgängliga med IO-link. Parameterinställning och diagnos är möjliga direkt via PLC. IO-link möjliggör också överföring av uppmätta värden i digital form. Dessutom kan utgångarna programmeras som vanliga binära och analoga utgångar.

TR-utförandet möjliggör anslutning av separata Pt100- och Pt1000-element i temperaturspannet -40…300 °C. Utvärdering utförs med analoga-, binära- eller IO-link-signaler. I kombination med kabelgivare, givare med prob (mätsond) eller speciella hygieniska temperaturgivare medger detta användning i ett stort antal applikationer.

De kompakta givarna typ TN med inbyggd temperaturprob kännetecknas av utsökta responstider, hög trycktålighet och anpassningsbara processanslutningar. Analoga, binära och IO-link-signaler genereras och är givarna är fritt programmerbara i området -40…150 °C.

Båda serierna har en tydligt läsbar 4-ställig alfanumerisk display. Parameterinställning av enheterna är möjlig direkt på plats via två tryckknappar.

Ett omfattande utbud av tillbehör, adaptrar och anslutningskontakter garanterar enkel och säker anpassning till applikationen.

Information om företaget: ifm electronic ab