2010-08-18

Farnell tilldelas den prestigefulla utmärkelsen Panasonic Distributor of the Year Award

Produktbild från företaget Farnell Components AB - Farnell tilldelas Panasonic Distributor of the Year Award

Farnells Neil Harrison tar emot utmärkelsen Panasonic Distributor of the Year Award från Katsuhiko Otomo, President of Panasonic Industrial Europe.

Farnell har av Panasonic utnämnts till Distributor of the Year. 2010 är första gången som Farnell har mottagit denna mycket eftertraktade utmärkelse från en av världens ledande företag inom elektronisk teknologi och innovation.

Utmärkelsen är en bekräftelse på det starka partnerskap som utvecklats mellan de båda företagen under de senaste 18 månaderna, och som i hög grad varit till fördel för Farnells kunder genom att snabbt och enkelt ge dem tillgång till ett omfattande produktsortiment och information som support för deras nya produktkonstruktioner. Över 2 000 nya passiva komponenter från Panasonic har tillkommit i Farnells sortiment under de senaste 12 månaderna, däribland sådana som baseras på helt nya passiva teknologier samt ett antal utbyggnads- och batteriprodukter.

Utmärkelsen delades ut till Farnells President Neil Harrison av Panasonics President of Panasonic Industrial Europe Mr Otomo vid en ceremoni i München torsdagen den 5 augusti. “Panasonic är ett mycket välkänt namn och synonymt med innovation och kvalitet inom nästan alla sektorer på marknaden för elektroniska komponenter och produkter”, säger Neil. “Att mottaga denna utmärkelse är en betydande framgång för Farnell, som understryker hur väl vi lyckats med vår föresats att erbjuda konstruktörer inom elektronikområdet snabb och enkel tillgång till det senaste som elektronikkomponentsektorn har att erbjuda, och hjälpa dem att utveckla sina produkter på kortast möjliga tid och med maximal konkurrenskraft.”

Katsuhiko Otomo, President of Panasonic Industrial Europe, kommenterade: “Panasonic och Farnell har länge haft en stark affärsrelation. Denna utmärkelse är ett intyg på Farnells starka fokusering på våra nyintroducerade produkter och vårt standardsortiment, som hjälpt oss att utöka våra gemensamma verksamheter, speciellt under förra årets avtagande marknad. Under budgetåret 2010 ser vi fram mot en ännu starkare tillväxt, baserad på vårt framgångsrika samarbete med Farnell för att kontinuerligt introducera våra nya och spännande teknologier på marknaden.”

Information om företaget: Farnell Components AB