2008-05-13

”Ett affärssystem som fungerar twentyfourseven”

Produktbild från företaget EVRY Transportsystem AB - Affärssystem

Närmare 7000 olika produkter. Verksamhet i fem länder. Över 5000 leveranser på ett år. För Twentyfourseven duger bara ett affärssystem utöver det vanliga.

Twentyfourseven är ett ledande nordiskt resurshus för produktion av rörlig bild. Företaget startades 1996 och hyr ut teknik till TV-produktioner, allt från kameror och mobila kontrollrum via avancerade redigeringssystem, länklösningar till bandare och små mikrofoner.
Dessutom har Twentyfourseven Nordens största serviceorganisation för tv-utrustning. Lägg till detta att Twentyfourseven Sverige driver fem studios i Filmhuset i Stockholm, där också centrallagret finns, och bilden av Nordens största leverantör av TV-teknik växer fram.

Den röda tråden
Twentyfourseven har cirka 55 medarbetare utspridda över åtta kontor i fem länder. För dessa medarbetare utgör affärssystemet en sammanhållande länk och kärnan i verksamhetens flöden. Det gemensamma systemet är en absolut förutsättning i den dagliga verksamheten. Från att ge svar på vilken utrustning som finns tillgänglig att erbjuda kunder vid olika tidpunkter, till att stödja det logistiska flödet mellan kunder i olika länder.

En objektiv blick
Twentyfourseven använde tidigare ett flertal egenutvecklade separata system som varken kommunicerade med företagets ekonomisystem eller andra interna system och inte heller stödde rapportering eller uppföljning. Sammantaget skapade detta stor administrativ ineffektivitet och bristande kontroll.

För ungefär två år sedan inleddes en utvärdering av alternativa systemlösningar för att komma tillrätta med dessa brister. Twentyfourseven använde sedan tidigare Microsoft Dynamics NAV som redovisningssystem. Efter en tids utvärdering fattades beslutet att även implementera Microsoft Dynamics NAV affärssystemmoduler för Rental och Service, samt att ta hjälp av Excellent System som partner för installationen.

Goda recensioner
Microsoft Dynamics NAV har varit en nyckel för Twentyfourseven i arbetet med att effektivisera affärsprocesser, såväl internt som mot företagets kunder. Implementeringen av Microsoft Dynamics NAV har skett parallellt med en process- och organisationsöversyn och sammantaget har det resulterat i stora förbättringar.
Tack vare funktionaliteten hos de nya systemmodulerna Rental och Service har effektiviteten och kvalitén ökat. Ett gemensamt systemlandskap har också förbättrat samarbetet mellan organisations- och landsgränser, genom inbyggda stödverktyg som ger bättre överblick har företaget optimerat utnyttjandet av studios och teknisk utrustning.

Läs mer

Information om företaget: EVRY Transportsystem AB