2009-09-18

Enkelt byte från IE1 till IE2

Produktbild från företaget Lenze AB - Enkelt byte från IE1 till IE2

Lenze omtyckta AC motorer finns nu även i IE2 utförande

Lenzes L-force trefasmotorer hjälper till att spara peng-ar

Lenzes nya L-force trefas AC motorer kombinerar kostnadseffektivitet och produktivitet. Den mycket genomtänkta utformningen gör det möjligt att anpassa drivsystemet mycket exakt till applikationen. Motorerna finns från 0.12 till 45 kW och erbjuder så väl standardklassen för energieffektivitet IE1 samt den betydligt högre effektiviteten i klassen IE2. Serierna uppfyller den internationella standarden IEC 600343, del 30. För första gången innebär standarden en in-ternationell harmonisering av den lägsta effektivitetsgraden för trefasmotorer.

Lenzes IE2 motorer hjälper till att spara pengar. Det lite högre priset betalar sig snabbt, framför allt i applikatio-ner med hög nyttjandegrad. Det är i regel enkelt att byta från IE1 till IE2 med Lenze produkter eftersom måtten, även monterings- och axelmått, ofta är identiska. De beprövade IE1 motorerna kommer dock att finnas kvar i Lenzes produktsortiment eftersom den här motormodellen fortfarande kan vara fördelaktig i applikationer som nyttjas något mindre eller som har frekvent acceleration.

Det finns ännu en aspekt på kostnadseffektivitet som stöds av L-force trefas AC motorerna: det absolut enk-laste sättet att spara pengar utan att kompromissa med prestanda är att anpassa drivsystemet exakt till processkraven. Till detta krävs skalbara produkter och omfattande modularitet. Just sådan modularitet är styrkan hos de nya L-force trefas AC motorerna. Den erbjuder exempelvis an-vändare ett stort urval av resolver, positionsgivare, bromsar och insticksproppar som gör det möjligt att anpassa basmotorerna till de individuella behoven.

Information om företaget: Lenze AB