2008-05-05

EAO:s touch-sensitive-omkopplare öppnar dörrar för offentliga transporter

Produktbild från företaget Termino C 2911 AB - Serie 58

EAO, experten på människa-maskin-kommunikation, introducerar en unik touch-sensitive-omkopplare som är designad för att passa den nya generationens offentliga transporter som bussar, tåg och spårvagnar som är utrustade med stora glasytor.

Många nya busskonstruktioner behöver en dörröppningsomkopplare som kan monteras på glas. Serie 58 touch-sensitive-omkopplare monteras direkt utan att borra hål i glaset. Den fungerar till och med genom dubbelglas upp till 16 mm.

Den är utrustad med en elektronisk omkopplare utan rörliga delar så den är extremt pålitlig och har en lång livslängd. Två LED (röd och grön) gör att omkopplaren ändrar från rött till grönt när man berör den.

Beröringsytan är gjord av anodiserad aluminium. Den omges av en robust kapsling i termoplast som kan fås i en rad starka färger i rött, grönt, gult och blått.

Omkopplaren finns i två versioner: enkel- och dubbelsidig. EAO kan gravera ett stort antal standard eller kundanpassade symboler på beröringsytan för att passa till applikationen.

Serie 58 har samma kvalitet i byggsätt och design som EAO:s serie 56 som har blivit industrins mest uppskattade dörröppnare.

Nyckeldata:
• IP67 skyddsklass (yttre kapsling)
• Arbetar i temperaturområde från -40°C till +80°C
• Ljustark LED-belysning motstår skakningar och vibrationer
• Uppfyller CE- och e1-standard
• Stor beröringsyta som är idealisk för permanenta symboler eller Braille-text

Information om företaget: Termino C 2911 AB