2010-08-23

Röda Korsets sjukhus i Nagano, Japan har valt att installera Boon Edams karuselldörr, Duotour

Produktbild från företaget Boon Edam Sweden AB - Duotour

Tidigare i år installerade Boon Edam, genom Nabco System LTD, en 4800mm i diameter Duotour karuselldörr, på det japanska Röda Korset sjukhuset i Nagano.

Karuselldörren ersatte den existerande automatiska skjutdörren som hölls stängd 7 månader om året på grund av den starka kyliga vind som kom in genom entrén.

Kendo Kiyosawa, ny ansvarig på Röda Korset Nagano sjukhuset, ville kunna använda huvudentrén under hela året och undersökte då möjligheterna som resulterade i ett beslut att installera en karuselldörr, dels för att hålla vinden utanför och dels för att skapa en säker entré. Sjukhuset använder nu med full belåtenhet entrén under hela året. De anställda har en ljus och säker entré och dörren gör så att de har en behaglig temperatur i sjukhuslobbyn. Samtidigt sparar sjukhuset värmeenergi på vintern och luftkonditionering på sommaren.

Utdrag från sjukhusets journal: “Wakasato”, Mr. Kiyosawa, skriver “Jag är väldigt nöjd med beslutet att installera en karuselldörr. Innan hade vi en kall vind som strömmade in på sjukhuset och vi var tvungna att ha entrén stängd under vintern. Sedan öppningen av den nya entrén i början av april 2010 har vi en behaglig temperatur i sjukhuslobbyn året runt och vi behåller en ren miljö och har fått en säker ingång”.

Nabco System Ltd. är en exklusiv distributör i Japan inom Boon Edam Japan Ltd. som är ett dotterbolag till Royal Boon Edam, världens största tillverkare av karuselldörrar.

För mer information om Boon Edams karuselldörrar, kontakta:
info@boonedam.se eller www.boonedam.se. Ring oss gärna på: 08-753 60 30

Information om företaget: Boon Edam Sweden AB