2009-07-02

Enklaste manuella processtyrningen med styrspaken DKA02

Produktbild från företaget Lenze AB - DKA02

Exakt ventilinställning, reproducerbar justering av slaglängder på doseringspumpar eller manuell inställning av flödeskapaciteter: Som ledande tillverkare av mekaniska positionsindikatorer har SIKO tagit fram en innovativ styrspak med en integrerad analog indikator för dessa typiska uppgifter inom processtekniken.

Miniatyrpositionsspaken av modell DKA02 har en tandad differentialväxel som reducerar rörelsen hos styrspaken till analog visning. Detta tillåter justeringar upp till 26 varv. Använder man dessutom en fin skala får man en exakthet i inställningen ända ner till mikro-meter.

Den analoga displayen, som är lätt att avläsa tack vare ett stort visningsfönster, kan anpassas så att den blir optimal för den aktuella driften. Detta tillåter visning av positiva och negativa displayvärden lika väl som tydlig visualisering av icke-linjära justeringsprocesser. Detta ger framför allt möj-lighet till tydlig upprepning av den valda öppningsgraden vid användning med flödesventiler.

Den stora fördelen med en styrspak med integrerad indikator ligger i möjligheten till exakt upprepning av de valda inställningarna. Jämfört med vanliga spakar som endast har minimal och maximal begränsning ger DKA02 positionsspaken möjlighet till exakt inställning på vilken mellanliggande position som helst. Resultatet av detta blir att olika uppgifter inom processtekniken kan upprepas, med stora besparingar i inställningstider.

SIKO representeras i Sverige av Lenze Transmissioner AB.

Information om företaget: Lenze AB