2007-10-09

Cardo förvärvar rättigheter till nya portlösningar

Cardo har inom sin division Door & Logistics Solutions förvärvat rättigheterna till det tyska företaget Fuhrrheydts lösningar för horistontalgående portar. Genom förvärvet utökar man erbjudandet till kunder inom främst Aircraft & Shipyard, som under varumärket Megadoor nu får tillgång till både vertikal- och horisontalgående portar.

Fuhrrheydt har lång tradition inom horisontalgående portar och har under decennier utvecklat system som möter marknadens krav på bland annat isolering, ljusinsläpp och besparingar i konstruktions- och värmekostnader.

– Fuhrrheydt är känt för sitt nytänkande i kombination med kundanpassade lösningar. Den kompetens vi nu tillför Door & Logistics Solutions är ett viktigt komplement till nuvarande produktportfölj, säger Peter Aru, Cardos VD och koncernchef.

– Horisontalgående portar är ofta specificerat i de offertförfrågningarna vi får. Vår utmaning har varit att övertyga slutkunden, arkitekten eller byggentreprenören att byta till vertikalgående portar med konsekvensen att byggnaden behöver konstrueras om, säger Ulf Peterson, globalt ansvarig för kundsegmentet Aircraft & Shipyard. Nu kan vi på ett ännu bättre sätt möta kundernas behov.

Information om företaget: Cardo AB