2009-03-11

Boyser slangpumpar för industriellt bruk

Produktbild från företaget ProMinent Doserteknik AB - Boyser slangpumpar

ProMinent har förvärvat det spanska pumpföretaget Boyser och erbjuder nu industriella slangpumpar för dosering av kemikalier med speciella egenskaper. Vanliga applikationer är sedimenterande media, såsom kalkslurry och dosering av icke homogena vätskor, med högre viskositet. Vårt sortiment erbjuder ett mycket brett intervall av pumpar i de flesta kapaciteter och tryckklasser.

Pumparna kännetecknas, liksom ProMinents övriga doserpumpar, av exceptionellt god hållbarhet såväl på slitagedel, i detta fall slang, som drivenhet. Våra säljare hjälper er gärna med att plocka fram optimal slang för just er kemikalie.

Driftprincipen för en slangpump är attraktiv tack vare sin enkelhet.

Ett slangelement med avpassade dimensioner, tillverkat i olika typer av elastomerer eller termoplast är infattat i pumpkroppen.
Då detta slangelement tryckts samman av den roterande rörelsen hos rotorn, och därefter återgår till sin originalform skapas ett vakuum som härigenom suger upp vätskan.

Vätskan går in i kaviteterna som formas av rullarna som pressar samman röret och forslas försiktigt mot utloppet av efterföljande rulle. Genom denna princip är pumpen en positiv deplacementpump med utomordentliga prestanda.

Information om företaget: ProMinent Doserteknik AB