2009-09-28

Wärtsilä ansluter sig till FN:s Global Compact initiativ


Wärtsilä Oyj, Abp, Pressmeddelande, 28.09.2009 kl. 10.00 (finsk tid)

Wärtsilä har skrivit under Förenta Nationernas Global Compact initiativ och har registrerats som deltagare av FN:s Global Compact Office. I och med den här åtgärden har Wärtsilä ytterligare förbundit sig till hållbar affärsverksamhet och de underliggande principerna om mänskliga rättigheter, arbetskraft, miljö och anti-korruption som Global Compact innefattar.

- Vi vill uttrycka vårt stöd för FN:s Global Compact initiativ, eftersom vi delar de värderingar som framhålls där. Vi tror att ett deltagande i FN:s Global Compact kommer att vara till nytta för våra långsiktiga ansträngningar att utveckla våra produkter och vår verksamhet på ett hållbart sätt. Med verksamhet i 70 länder har vi en utmärkt plattform för att fortsätta att befrämja dessa principer, säger Ole Johansson, koncernchef för Wärtsilä.

Wärtsiläs verksamhetsprinciper (Code of Conduct) och hållbarhetsprogram ligger helt i linje med de tio principerna i FN:s Global Compact. Hållbarhet har länge legat högt på Wärtsiläs agenda för verksamheten, inte bara när det gäller produktutveckling utan också hur företaget arbetar. Genom att delta i initiativet understryker Wärtsilä vikten av ansvarsfullt företagande och att företaget har förbundit sig att aktivt utveckla hållbar verksamhet.

FN:s Global Compact är världens största initiativ vad gäller företagsansvar med över 5000 deltagande företag i 135 länder. Mer information finns på www.unglobalcompact.org

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Marko Vainikka
General manager, Sustainability
Wärtsilä Oyj Abp
Tel. +358-408307782
marko.vainikka@wartsila.com

Atte Palomäki
Kommunikationsdirektör
Wärtsilä Oyj Abp
Tel. +358-405476390
atte.palomaki@wartsila.com

Information om företaget: Wärtsilä Oyj Abp